ΑΘΗΝΑ
22:34
|
09.05.2024
Αφορμή η διαρροή εσωτερικού εγγράφου με ελιγμούς για αποφυγή των αυστηρών κανόνων της ΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγνώμη ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι, από τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για τη Βιομηχανική Πολιτική, την Ψηφιακή Τεχνολογία, την Εσωτερική Αγορά, την Άμυνα και το Διάστημα, Τιερί Μπρετόν, για τη διαρροή εσωτερικού εγγράφου της Google με τακτικές και ελιγμούς για την αντιμετώπιση των νέων αυστηρών κανόνων της ΕΕ στις εταιρείες και παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών.

Παράλληλα, το έγγραφο παρότρυνε συμμάχους και λομπίστες της Alphabet για συπείρωση δυνάμεων κατά του επιτρόπου Τιερί Μπρετόν.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, Μπρετόν και Πιτσάι αντάλλαξαν απόψεις κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης χθες Πέμπτη. Ήταν η τρίτη ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στον Επίτροπο και τον CEO της Alphabet το τρέχον έτος.

Το έγγραφο της Google αναφερόταν σε μια στρατηγική επίθεσης 60 ημερών εναντίον της ΕΕ και των νέων κανόνων της. Μάλιστα, ο Γάλλος επίτροπος έδειξε στον Σουντάρ Πιτσάι το επίμαχο έγγραφο κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψής τους μέσω βιντεοκλήσης. “ Δεν εξεπλάγην. Δεν είμαι αφελής. Μου φάνηκε όμως κάπως παλιομοδίτικο”, δήλωσε ο Μπρετόν στο πρακτορείο ειδήσεων Πρες Ασοσιέσον (Press Association).  Ο Γάλλος επίτροπος πρόσθεσε, “το θέμα το συζήτησα με τον Σουντάρ. Του είπα όσα έπρεπε να του πω και ζήτησε συγνώμη. Του ξεκαθάρισα επίσης ότι αν ποτέ αισθανθεί την ανάγκη να μου πει κάτι, η πόρτα μου είναι ανοιχτή”.

“Το διαδίκτυο δεν μπορεί να παραμείνει ‘Άγρια Δύση’: χρειαζόμαστε ξεκάθαρους και διάφανους κανόνες, ένα προβλέψιμο περιβάλλον και ισορροπία μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων”, είπε ο Μπρετόν.

Οι νέοι κανόνες θα ορίζουν μία λίστα από απαγορεύσεις για τις διαδικτυακές εταιρείες, αναγκάζοντάς τες να μοιράζονται δεδομένα με τους ανταγωνιστές και τις ρυθμιστικές αρχές και να μην προωθούν τις δικές τους υπηρεσίες και προϊόντα εις βάρος αυτών των ανταγωνιστών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters) ο Τιερί Μπρετόν διεμήνυσε στον Πιτσάι ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να πατάξει τον αθέμιτο ανταγωνισμό ώστε το διαδίκτυο να μην ωφελεί μόνο μερικές μεγάλες εταιρείες, αλλά και τις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. “Η θέση της Ευρώπης είναι ξεκάθαρη: Όλοι είναι καλοδεχούμενοι στην ήπειρό μας – αρκεί να σέβονται τους κανόνες μας”, κατέληξε ο Μπρετόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα