ΑΘΗΝΑ
09:39
|
26.04.2024
Έφηβοι αυτόκλητοι τιμωροί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 73χρονο συνταξιούχο δάσκαλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αρχηγός της Αστυνομίας στην πόλη Άρνεμ της Ολλανδίας απηύθυνε δραματική έκκληση προκειμένου να μπει ένα τέλος στο “κυνήγι παιδόφιλων” μετά τον τραγικό θάνατο ενός συνταξιούχου δασκάλου. Ο 73χρονος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ομάδα εφήβων.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Άρνεμ, Όσκαρ Ντρος, προειδοποίησε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθούν κι άλλες ζωές από τις δράσεις των αυτόκλητων τιμωρών. Τόνισε ότι υπάρχουν αρμόδιες αρχές για την απόδοση δικαιοσύνης.  Η επίθεση στο Άρνεμ είναι η πιο πρόσφατη από τις συνολικά 250 σε ολόκληρη την Ολλανδία. Σε όλες τις επιθέσεις φέρονται να εμπλέκονται άτομα που αποκαλούν τους εαυτούς τους “κυνηγούς παιδόφιλων”.

Τι συνέβη στο Άρνεμ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης οι έφηβοι που έστησαν ενέδρα στον 73χρονο συνταξιούχο δάσκαλο εμπνεύστηκαν την ιδέα διαβάζοντας για παρόμοια περιστατικά σε άλλες περιοχές της Ολλανδίας.

Ο 73χρονος μετέβη σε ένα προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στις 28 Οκτωβρίου. Το ραντεβού του, το έκλεισε κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με ανήλικο αγόρι σε ένα διαδικτυακό chatroom για ομόφυλους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνταξιούχος δάσκαλος γνώριζε ότι συνομιλούσε με ανήλικο άτομο, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είχε σεξουαλικές επαφές με ανήλικους στο παρελθόν.   

Η ομάδα των εφήβων του επιτέθηκε ενώ ο 73χρονος επέστρεφε σπίτι του. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για ένα “απεχθές έγκλημα”, το οποίο έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία. Δεκάδες φίλοι, γείτονες και πρώην μαθητές συμμετείχαν σε τελετή στη μνήμη του θύματος.

Επτά έφηβοι, οι έξι ηλικίας κάτω των 18 ετών, έχουν προσαχθεί για την επίθεση σε βάρος του 73χρονου. Οι δύο τελούν ακόμα υπό κράτηση. Ο δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα De Gelderlander ότι η ιδέα του κυνηγητού των παιδόφιλων προέκυψε “από τη βαρεμάρα της καραντίνας για τον κορονοϊό”. Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι ο 15χρονος πελάτης του παρασύρθηκε και δεν συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του θύματος.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα