ΑΘΗΝΑ
18:19
|
19.05.2024
Νεκρός 69χρονος κρατούμενος με υποκείμενο νόσημα, που κατέληξε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Συναγερμός επικρατεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Διαβατών μετά την είδηση ότι πέθανε 69χρονος κρατούμενος μετά από πενθήμερη μάχη με τον κορονοϊό, ενώ την ίδια ώρα έχουν εντοπιστεί στις φυλακές τουλάχιστον 108 κρούσματα σε σύνολο 200 περίπου κρατουμένων.

Νεκρός είναι ένας κρατούμενος 69 χρόνων, με υποκείμενο νόσημα, που κατέληξε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Ο άνθρωπος είχε διακομισθεί πριν από περίπου πέντε ημέρες και εισήχθη σε ΜΕΘ, αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Η είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε ανεπίσημα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εν τω μεταξύ τα 108 κρούσματα αφορούν τόσο σε υπαλλήλους όσο και σε κρατουμένους, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι ασυμπτωματικοί.

Η φυλακή έχει χωριστεί σε τρεις πτέρυγες. Στη μία κρατούνται οι θετικοί στον κορονοϊό, στη δεύτερη όσοι έχουν ελεγχθεί και είναι αρνητικοί και στην τρίτη όσοι δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ και δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα.

Τα μέτρα προστασίας που ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή της η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου είναι προς το παρόν υποτυπώδη. Ακόμη και οι ολόσωμες φόρμες προστασίας που τους έχουν χορηγηθεί στο προσωπικό δεν επαρκούν και έτσι οι υπάλληλοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις ίδιες εναλλάξ, σύμφωνα με την efsyn.gr.

Μετά την αποκάλυψη της κατάστασης, αποφασίστηκε γενικό λοκντάουν στο κατάστημα, με αποκλεισμό των κρατουμένων στα ασφυκτικά γεμάτα κελιά τους, χωρίς προαυλισμό και δίχως σίτιση στο εστιατόριο.

Οι κρατούμενοι καλούνται να προστατευθούν σε κελιά 12 τετραγωνικών μέτρων όπου διαβιούν 10 άτομα μαζί, ο ένας πάνω στον άλλον.

Χθες, 12/11/2020, συνεχίστηκε ο έλεγχος στα Διαβατά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με την πραγματοποίηση επιπλέον 220 rapid test, ενώ σήμερα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τα τεστ σε όλους τους κρατούμενους.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στις άλλες φυλακές, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΓΓΑΠ, έχουν εντοπιστεί ακόμα ένα κρούσμα μεταξύ των κρατουμένων στη Νιγρίτα Σερρών και 14 υπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα, (δηλαδή μαζί με τα Διαβατά, 101 κρατούμενοι και 22 υπάλληλοι είναι θετικοί).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα