ΑΘΗΝΑ
14:47
|
20.04.2024
Τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης περιλαμβάνουν και απαγόρευση της κυκλοφορίας και των συναθροίσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (12/11) ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες διακόπτονται όλα τα δρομολόγια στα δημόσια μέσα μεταφοράς, ενώ πρακτικά απαγορεύονται και όλες οι συναθροίσεις.

Τα σκληρά μέτρα θεωρήθηκαν επιβεβλημένα από την κυβέρνηση, καθώς οι περιορισμοί που είχαν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα δεν ανέκοψε την εξάπλωση της πανδημίας.

Από σήμερα, λοιπόν, σε ολόκληρη τη Σλοβενία απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ανθρώπων που δεν είναι μέλη της ίδιας οικογένειας ή συγκάτοικοι στο ίδιο σπίτι. Τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα διακόψουν τα δρομολόγιά τους, ενώ ακυρώνονται και οι περισσότερες από τις άδειες που είχαν εκδοθεί σε επαγγελματίες για να διασχίζουν τα δύνορα της χώρας.

Από τη Δευτέρα θα κλείσουν και όλα τα εμπορικά κέντρα και τα μη απολύτως αναγκαία καταστήματα, ενώ η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες θα λειτουργήσει μέσω Ίντερνετ.

Η δέσμη μέτρων που ίσχυε μέχρι τώρα περιόριζε τις συναθροίσεις στα έξι άτομα και απαγόρευε την κυκλοφορία των πολιτών από τις 21:00 ως τις 06:00 (μας θυμίζει κάτι;). Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Τόμας Γκάνταρ, λειτούργησαν εν μέρει (μειώθηκε ελαφρώς ο αριθμός των κρουσμάτων), αλλά ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται καθημερινά (μήπως μας θυμίζει κάτι πιο συγκεκριμένο;).

Η Σλοβενία, με πληθυσμό μόλις δύο εκατομμύρια κατέγραψε 41 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να φτάνει τους 686, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 50.000.

Τον περασμένο Μάιο, η Σλοβενία ήταν η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε άρει το lockdown και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω Covid-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα