ΑΘΗΝΑ
02:31
|
25.04.2024
Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών δεν παύει να έχει εκπλήξεις ακόμη και ένα 10ήμερο μετά τη διεξαγωγή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών δεν παύει να έχει εκπλήξεις ακόμη και ένα 10ήμερο μετά τη διεξαγωγή τους.

Λίγο πριν τις 23.00 μμ (ώρα Ελλάδας) η εκλογική επιτροπή στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας ανακοίνωσε επικράτηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην τελική καταμέτρηση των ψήφων με διαφορά 1,3% (περίπου 71.000 ψήφοι). Η είδηση σημαίνει πως ο Πρόεδρος Τραμπ κερδίζει τους 15 εκλέκτορες της πολιτείας. Ως εκ τούτου εξασφαλίζει συνολικά 232 αντί 217 που είχε ως αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο απερχόμενος πρόεδρος νωρίτερα σήμερα επέμενε ότι είναι ο νικητής των εκλογών, τις οποίες εξακολουθεί να χαρακτηρίζει «νοθευμένες». Οι υποστηρικτές του εξακολουθούν να βομβαρδίζονται από μηνύματα που τους καλούν να συμβάλουν οικονομικά για να «υπερασπιστούν τις εκλογές».

Το Σάββατο σχεδιάζουν μια διαδήλωση στην Ουάσινγκτον, μολονότι το επιτελείο του Τραμπ δεν κατάφερε μέχρι τώρα να παρουσιάσει κάποιο απτό στοιχείο που να αποδεικνύει εκλογική νοθεία σε ευρεία κλίμακα.

Παράλληλα εκλογική νίκη σημειώθηκε απόψε και για τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν. Η ολοκλήρωση της καταμέτρησης ψήφων στην πολιτεία της Τζόρτζια τον ανέδειξε νικητή συγκεντρώνοντας συνολικά 303 ψήφους.

Η διαφορά του με τον Τραμπ στην πολιτεία της Τζόρτζια ήταν της τάξης του 0.3% (περίπου 14.000 ψήφοι), οπότε μπορεί να γίνει νέα καταμέτρηση προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο έστω και του παραμικρού λάθους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα