ΑΘΗΝΑ
11:45
|
20.05.2024
Ο ΟΑΣΘ μετρά 40 κρούσματα κορονοϊού εξαιτίας των οποίων τέθηκαν 350 εργαζόμενοι σε καραντίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική είναι η κατάσταση στην κόκκινη συμπρωτεύουσα καθώς ο κορονοϊός σαρώνει στο πέρασμά του τα πάντα: δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις, νοσοκομεία, σχολεία.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι ο ΟΑΣΘ μετρά 40 κρούσματα κορονοϊού εξαιτίας των οποίων τέθηκαν 350 εργαζόμενοι σε καραντίνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση θα καταλήξει σε νέο σχέδιο διαχείρισης της κρίσης, το οποίο θα προβλέπει ότι η απασχόληση, με φυσική παρουσία, στις διοικητικές υπηρεσίες θα μειωθεί στο 25%.

Στο μεταξύ, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απασχολεί έντονα και τους υπαλλήλους του Οργανισμού με τον πρόεδρο του ΣΕΟΑΣΘ, Γιάννη Δήμκα να δηλώνει ότι σε συνεννόηση με τη διοίκηση πρέπει να βρεθεί τρόπος, για να αποφευχθεί επιδείνωση της κατάστασης, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με το Τμήμα Κίνησης και την εκτέλεση των δρομολογίων, αφού ο Οργανισμός πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και να εκτελεί δρομολόγια ακόμη και με σχεδόν ανύπαρκτη επιβατική κίνηση.

“Μπορεί να ακούγεται πολύ μεγάλος ο αριθμός των υπαλλήλων σε καραντίνα, επειδή είναι τόσο εκτεταμένα τα προληπτικά μέτρα που παίρνουμε. Όποιος αναφέρει επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό, ακόμη και μέσω τρίτου, αρχίζουμε τις ιχνηλατήσεις, τα τεστ, δεκάδες υπάλληλοι βγαίνουν σε καραντίνα, γιατί πολλοί ανήκουν και σε ευπαθείς ομάδες”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ καθ. Γιώργος Σκόδρας, στο grtimes.gr.

“Τα εκδοτήρια έκλεισαν εχθές αναγκαστικά γιατί άτομο που δούλευε στη λεγόμενη χρηματαποστολή και συγκέντρωνε τα χρήματα, βρέθηκε θετικός στον ιό. Όλοι οι εργαζόμενοι στο Τμήμα των εκδοτηρίων μπήκαν σε καραντίνα και φυσικά έγινε απολύμανση των εκδοτηρίων. Μετά την απολύμανση, άνοιξαν εννέα εκδοτήρια και πάει άλλο άτομο στη χρηματαποστολή και βγαίνει και αυτό θετικό. Από τη Δευτέρα, που θα υπάρχουν τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν, κάποια εκδοτήρια αναμένεται να ανοίξουν εφόσον οι υπάλληλοι που τα λειτουργούν βγούνε αρνητικοί στο τεστ” τόνισε ο κ. Σκόδρας..

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα