ΑΘΗΝΑ
07:56
|
24.04.2024
Περίπου 40 άτομα βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο για να κρατήσουν το ΕΜΠ ανοιχτό μέχρι την 17η Νοεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν μέσα στο Πολυτεχνείο, όπου από χτες
έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες άτομα με στόχο, όπως αναφέρουν, να κρατήσουν ανοιχτό το πανεπιστημιακό χώρο για τις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την επέτειο της 17 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε τουλάχιστον έξι προσαγωγές και έχουν εντολή να εκκενώσουν το Πολυτεχνείο.

Ακολουθεί βίντεο από τη στιγμή της εισβολής των ΜΑΤ εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, το οποίο εστάλη στο Kosmodromio από αναγνώστη.

Από τα μεγάφωνα των περιπολικών ακούγεται ότι η εκκένωση για λόγους κορονοϊού.

Αυτήν την ώρα στην πλατεία Εξαρχείων πραγματοποιείται συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας για την επιχείρηση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο.

Στην ιστοσελίδα indymedia δημοσιεύτηκε την Πέμπτη κάλεσμα για ανοιχτή συνέλευση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Εμείς θα παραμείνουμε εδώ και καλούμε τον κόσμο σε στήριξη ώστε να γίνει το πολυτεχνείο κέντρο συνέχισης του αγώνα μας ενάντια στο κράτος καταστολής και τρομοκρατίας. Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση στις 5 μμ στο προαύλιο χώρο του πολυτεχνείου ώστε να αναδιαμορφώσουμε και να οργανώσουμε τη συνέχιση των δράσεων μας. Ο χώρος παραμένει προσβάσιμος. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Νωρίτερα η ιστοσελίδα thepressproject.gr ανήρτησε βίντεο έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου με τις αναπτυγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα