ΑΘΗΝΑ
07:46
|
17.05.2024
Ο Μπάιντεν ξεκίνησε να στήνει τη διοίκησής του συμπεριλαμβάνοντας ηχηρά ονόματα όπως του Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενόσω ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να αποδεχθεί τη νίκη του Τζο Μπάιντεν συνεχίζοντας τις αγωγές για την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων στα πολιτειακά δικαστήρια, ο Μπάιντεν ξεκίνησε να στήνει το επιτελείο της διοίκησής του συμπεριλαμβάνοντας ηχηρά ονόματα όπως του Μπάρακ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον για καίριες θέσεις.

Σύμφωνα με την “Washington Post”, η ομάδα Μπάιντεν σκέφτεται να προτείνει την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον για πρέσβειρα της διοίκησης Μπάιντεν στα Ηνωμένα Έθνη.

Η υποψηφιότητα της Κλίντον “εξετάζεται” αυτή τη στιγμή για τη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στον διεθνή οργανισμό, καθώς υπήρξε αντίπαλος και σφοδρή επικρίτρια του Τραμπ, γεγονός που θεωρείται ότι θα αναβαθμίσει το αμερικανικό πρεστίζ στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.

Επίσης, άλλα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν πως μία από τις σπουδαίες θέσεις της διοίκησης Μπάιντεν θα δοθεί στον πρώην Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, που ενδέχεται να γίνει ο επόμενος Αμερικανός πρέσβης στη Βρετανία.

Από την πλευρά του ο Ντόνανλντ Τραμπ εξαντλεί κάθε νομικό μέσο ακόμα και σε Πολιτείες όπου δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για παρατυπίες, ξηλώνοντας σειρά αξιωματούχων που ασχολούνται με την εθνική ασφάλεια.

Μετά την αποπομπή του υπουργού Άμυνας Μαρκ Έσπερ και την απομάκρυνση αρκετών έμπειρων αξιωματούχων του, λέγεται ότι σειρά έχει η επικεφαλής της CIA, Τζίνα Χάσπελ, καθώς, λέγεται ότι ο Τραμπ προσπαθεί να οργανώσει έναν μηχανισμό ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας που θα στηρίξει μέχρι τέλους τις αποφάσεις του.

Οι κινήσεις αυτές προκαλούν ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία όχι μόνο επειδή είναι πρωτόγνωρες για προέδρους που βρίσκονται σε διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, αλλά και επειδή συνδυάζονται με την πρόθεση του Τραμπ να μην επιμείνει μέχρι τέλους στη μη αναγνώριση του εκλογικού αποτελέσματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα