ΑΘΗΝΑ
08:46
|
21.09.2024
Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων κάλυψε τον Aρχηγό της αστυνομίας από παραβίαση του lockdown τον Μάιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε κάλυψε το Σάββατο τον πρόσφατα διορισμένο αρχηγό της αστυνομίας από κάθε παραβίαση των κανόνων όταν γιόρτασε τα γενέθλιά του τον Μάιο κατά τη διάρκεια ενός από τα αυστηρότερα lockdown για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια εθνικού διαγγέλματος, ο Ντουτέρτε υπερασπίστηκε τον αρχηγό της αστυνομίας Ντέμπολντ Σινάς, που προήχθη τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου σε Εθνικό Διοικητή της Αστυνομίας από Αρχηγός της Αστυνομίας της Μανίλα, και σημείωσε τα επιτεύγματα του διορισμένου του, παρά τον σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την αποκάλυψη.

“Εάν έχει (διαπράξει) οποιοδήποτε αδίκημα, έχει ήδη συγχωρεθεί. Δεν βλέπω κανένα αδίκημα με ηθικές συνέπειες και κακία”, είπε ο Ντουτέρτε, προσθέτοντας ότι ο Σινάς δεν φταίει που έλαβε μέρος σε μια εορταστική εκδήλωση.

Ο ίδιος ο Αρχηγός απολογήθηκε για την σύγχυση που προκάλεσε στην κοινή γνώμη, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει σχετική έρευνα.

Ο Σινάς είχε ηγηθεί του πολέμου κατά των ναρκωτικών που κήρυξε ο Φιλιππινέζος πρόεδρος και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων πολιτών στην σύγκρουση με τις συμμορίες ναρκωτικών. Οι αστυνομικές αρχές της χώρας έχουν επικριθεί και για άσκηση υπέρμετρης βίας κατά των διαδηλωτών και πολιτικών αντιπάλων του Ντουτέρτε.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα