ΑΘΗΝΑ
03:47
|
27.04.2024
Ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα εξέφρασε ο Επικεφαλής Σύμβουλος Υγείας, Τόνι Χόλοχαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια απροσδόκητη αύξηση 10% στον μέσο όρο των πέντε ημερών των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού Covid-19 στην Ιρλανδία απειλεί να αντιστρέψει μια πρόσφατη απότομη πτώση του ποσοστού εμφάνισης της νόσου, της οποίας το μέγεθος καταγράφεται ως το τρίτο χαμηλότερο στην Ευρώπη, δήλωσε ο Επικεφαλής Σύμβουλος Υγείας της χώρας, σήμερα το Σάββατο.

Η Ιρλανδία ήταν μεταξύ των πρώτων ευρωπαϊκών χωρών που επέβαλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα τον περασμένο μήνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, με περιορισμούς στα ταξίδια και το κλείσιμο των μη απαραίτητων κλάδων της οικονομίας.

Τις τελευταία μέρες ωστόσο η καλή εικόνα ανατράπηκε αφού η Εθνική Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης Δημόσιας Υγείας (NPHET) ανέφερε 456 νέα περιστατικά το Σάββατο από 265 μόλις πέντε ημέρες πριν.

“Έχουμε δει υψηλότερους αριθμούς τις τελευταίες ημέρες από ό, τι αναμενόταν με βάση τις ενθαρρυντικές τάσεις των τελευταίων τριών εβδομάδων”, δήλωσε ο επικεφαλής σύμβουλος Τόνι Χόλοχαν. “Ανησυχούμε ότι αυτή η πρόοδος κινδυνεύει. Το NPHET θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση τις επόμενες ημέρες.”

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα υπολογίζεται σε 67,526 και οι θάνατοι σε 1,978.

Πηγές: Irish Examiner

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα