ΑΘΗΝΑ
17:07
|
23.04.2024
Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα απήγγειλε κατηγορίες για δωροδοκία και προδοσία.
FILE PHOTO: Mexico's President Enrique Pena Nieto gives a speech next to Australia's Governor-General Peter Cosgrove during an official welcoming ceremony, at the National Palace in Mexico City, Mexico August 1, 2016. REUTERS/Henry Romero/File photo
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μεξικού (FGR) κατηγόρησε την Πέμπτη τον πρώην Πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο ότι “πρόδωσε τη χώρα” με τη συμμετοχή του σε σχήμα διαφθοράς που συνδέεται με τη βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία Odebrecht.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, ο Πένια Νιέτο “είχε τον δικό του εγκληματικό μηχανισμό εξουσίας, την οποία χρησιμοποιούσε για να εφαρμόσει μια στρατηγική επιλογής νομοθετών που ήταν υπεύθυνοι για την έγκριση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων του Νιέτο σε ενεργειακά θέματα”.

Το έγκλημα δωροδοκίας από την Πένια Νιέτο φέρεται να διαπράχθηκε σε συνενοχή με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων Λουίς Βιντεγκαράι, ο οποίος ανέλαβε να παραδώσει τις δωροδοκίες στα μέλη του Κογκρέσου.

Υπενθυμίζεται πως ο Μεξικανός πρώην πρόεδρος, που κυβέρνησε τη χώρα από το 2012 έως το 2018 είχε κατηγορηθεί από πρώην συνεργάτη του διάσημου εμπόρου ναρκωτικών Χοακίν “Ελ Τσάπο” Γκουζμάν για δωροδοκία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα φέρεται να απέκτησε το πτυχίο της Νομικής αντιγράφοντας σχεδόν το 1/3 της πτυχιακής του εργασίας.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα