ΑΘΗΝΑ
22:47
|
25.04.2024
Ένοπλοι στη δυτική Αιθιοπία σκότωσαν τουλάχιστον 34 άτομα σε επίθεση σε λεωφορείο το Σάββατο το βράδυ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλοι στη δυτική Αιθιοπία σκότωσαν τουλάχιστον 34 άτομα σε επίθεση σε λεωφορείο το Σάββατο το βράδυ, δήλωσε ο εθνικός οργανισμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα την Κυριακή, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για κενό ασφαλείας στη χώρα εν μέσω στρατιωτικής εκστρατείας στο Βορρά.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αιθιοπίας δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ήταν πιθανό να αυξηθεί μετά από αυτό που αποκαλούσε “φρικτή” επίθεση στο επιβατικό λεωφορείο στην περιφέρεια Μπενισανγούλ Γκουμούζ.

Υπενθυμίζεται πως η χώρας τείνει να εμπλακεί από τις αρχές του μήνα σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου, μεταξύ των ομοσπονδιακών δυνάμεων της Αιθιοπίας και εκείνων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώτου του Τιγκράι (TPLF) που ελέγχει την ομώνυμη επαρχία.

Το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει να κάνει με την απόφαση του πρωθυπουργού Άμπιι να δημιουργήσει νέο κόμμα εξαιρώντας το TPLF από την διακυβέρνηση της χώρας, με το τελευταίο να καταλογίζει στον Άμπιι συγκεντρωτισμό που καταργεί τις ανεξαρτησίες των τοπικών περιφερειών αντίκειται στην ομοσπονδιακή φύση της χώρας.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα