ΑΘΗΝΑ
18:40
|
26.04.2024
Οι πολίτες της χώρας θα επιλέξουν 5.568 δημάρχους και δημοτικά συμβούλια. Δεύτερος γύρος στις 29 Νοέμβρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις πρώτες εκλογές από τότε που ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου ανήλθε στην εξουσία, οι πολίτες της μεγαλύτερης χώρας της Νότιας Αμερικής θα επιλέξουν τους 5.568 δημάρχους και δημοτικά συμβούλια, με τους αναλυτές να παρακολουθούν για να δουν πού στέκονται τα διάφορα πολιτικά στρατόπεδα στον δρόμο για τις προεδρικές εκλογές του 2022.

Οι εκτιμήσεις αναλυτών και τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι πως η πλειοψηφία της χώρας θα παραμείνει στα χέρια της ευρύτερης υπερσυντηρητικής Δεξιάς, με μεγάλο αριθμό υποψηφίων να είναι Ευαγγελικοί πάστορες και αστυνομικοί που έχουν έχουν θέσει στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης τα ζητήματα της θρησκείας και της ασφάλειας, σήμα-κατατεθέν και της θητείας Μπολσονάρου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν πολιτικοί σχολιαστές είναι δύσκολο για τον Μπολσονάρου να οικειοποιηθεί εξ ολοκλήρου την όποια νίκη δεξιών υποψηφίων ανά την επικράτεια, όντας ο μόνος Πρόεδρος μετά την επιστροφή της χώρας στην δημοκρατία που δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα.

Την ίδια στιγμή η Αριστερά εμφανίζεται αποδιοργανωμένη και διασπασμένη, αν και μερικοί υποψήφιοί της θα τα καταφέρουν να φτάσουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, όπως ο Γκιγιέρμε Μπούλος στο Σάο Πάολο.

Δέον να σημειωθεί πως σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας 27 τοις εκατό των Βραζιλιάνων φοβάται να ψηφίσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες, την Κυριακή 29 Νοέμβρη.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα