ΑΘΗΝΑ
03:14
|
24.04.2024
Είναι η δεύτερη φορά που απομονώνεται οικειοθελώς ο Βρετανός πρωθυπουργός λόγω κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου ανακοίνωσε πως ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έχει τεθεί σε εθελοντική καραντίνα, μετά από συνάντηση που είχε με βουλευτή του κόμματος του που ανιχνεύθηκε θετικός στον κορονοϊό Covid-19.

“Ο πρωθυπουργός έχει σήμερα ειδοποιηθεί από το τεστ του NHS και την εφαρμογή ενημέρωσης Trace ότι απαιτείται να απομονωθεί ως επαφή με κάποιον που έχει δοκιμαστεί θετικά για το Covid-19.

Ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει τους κανόνες και θα απομονωθεί. Θα συνεχίσει να εργάζεται από την Downing Street, μεταξύ άλλων για να παρέχει την ηγεσία για την δέουσα κυβερνητική απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού”,δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με το BBC, είχε προηγηθεί η συνάντηση του Τζόνσον με τον βουλευτή των Συντηρητικών Λι Άντερσον, διάρκειας 35 λεπτών, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Είναι η δεύτερη φορά που απομονώνεται οικειοθελώς ο Βρετανός πρωθυπουργός λόγω κορονοϊού. Την πρώτη φορά που προσβλήθηκε μάλιστα είχε νοσηλευτεί με βαριά συμπτώματα της νόσου.

Πηγές: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα