ΑΘΗΝΑ
12:38
|
20.09.2024
Πρόταση για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κεμάλ Κιλισντάρογλου εξέδωσε ο γενικός εισαγγελέας της Άγκυρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόταση για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κεμάλ Κιλισντάρογλου εξέδωσε ο γενικός εισαγγελέας της Άγκυρας, ώστε ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) να μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sözcü.

Μια επιτροπή του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP), συμπεριλαμβανομένων τριών από τους αναπληρωτές προέδρους του κατώτερου κυβερνητικού εταίρου, άσκησε κατηγορίες εναντίον του Κιλισντάρογλου για συνολικά 10 ομιλίες που έδωσε, υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκειά τους ο επέδειξε φιλοκουρδική στάση.

Ο εισαγγελέας απέρριψε επτά από τις ομιλίες επειδή δεν περιείχαν εγκληματικά στοιχεία, αλλά προχώρησε με τρεις άλλες, όπου ο Κιλισντάρογλου είπε ότι η κυβέρνηση πολιτικοποίησε το δικαστικό σώμα και επέκρινε την απόλυση Κούρδων δημάρχων και τη σύλληψη του Κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Η πρόταση άρσης της ασυλίας του Κιλισντάρογλου στάλθηκε στο γραφείο του Προέδρου του Κοινοβουλίου, αλλά θα πρέπει να ψηφιστεί για να τεθεί σε ισχύ. Η ψηφοφορία δεν θα πραγματοποιηθεί έως ότου οι νομοθέτες αποφασίσουν να το συμπεριλάβουν στην ημερήσια διάταξη.

Πηγές: CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα