ΑΘΗΝΑ
03:09
|
19.09.2024
Ενωτικός εμφανίστηκε απόψε ο Αμερικανός νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενωτικός εμφανίστηκε απόψε ο Αμερικανός νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσιάζοντας αδρά το σχέδιό του για την οικονομία και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

“Είναι ώρα να ανταμείψουμε τη δουλειά όχι μόνο τον πλούτο” είπε ο  Τζο Μπάιντεν  κάνοντας συχνά αναφορά σε υποσχέσεις για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αποδοχές μεταξύ άλλων στους τομείς της βιομηχανίας, της τεχνολογίας. Είπε επίσης πως η νέα κυβέρνηση “δεν θα υπογράψει συμβόλαια με καμία εταιρία που δεν κατασκευάζει τα προϊόντα της στην Αμερική” θυμίζοντας σε αυτό το ζήτημα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που είχε επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία “Ελεύθερου Εμπορίου” με Μεξικό και Καναδά απαιτώντας μεταξύ άλλων την επιστροφή εργοστασίων στις ΗΠΑ.

Διαβεβαίωσε πως θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό σημαντικών υποδομών των ΗΠΑ σε συγκοινωνίες, ψηφιακές τεχνολογίες, αυτοματοποίηση, εκπαίδευση, τονίζοντας ότι “ο μόνος τρόπος για να τα κάνουμε αυτά είναι να συνεργαστούμε όλοι μαζί”!

Έκανε πολλές φορές αναφορές στα μεγάλα συνδικάτα, τα οποία άλλωστε μεταξύ πολλών άλλων χρηματοδότησαν την προεκλογική του εκστρατεία.

“Δεν βλέπουμε το χάρτη των ΗΠΑ βαμμένο σε κόκκινο (σ.σ.χρώμα των Ρεπουμπλικάνων) και μπλε (σ.σ. χρώμα των Δημοκρατικών. Βλέπουμε το χάρτη των ΗΠΑ” είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέφερε την εφαρμογή “υπεύθυνων πολιτικών” πρόληψης, θεραπείας αλλά και ενίσχυσης των προσπαθειών για ασφαλή εμβολιασμό του πληθυσμού. Δεν παρέλειψε να επισημάνει την άρνηση της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να συνεργαστεί με το δικό του επιτελείο κατά τη λεγόμενη μεταβατική περίοδο μέχρι την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα “κρίσιμο” γιατί στο μεταξύ “χάνονται ζωές”.

“Οι Αμερικανοί μας έδωσαν την εντολή διακυβέρνησης για να συνεργαστούμε μαζί όλοι οι Αμερικανοί. Ας συνεργαστούμε όλοι μαζί! τόνισε στον επίλογο της ομιλίας του για να απαντήσει στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα