ΑΘΗΝΑ
14:14
|
13.05.2024
Τον κατέγραψε η κάμερα σε σπίτι χριστιανού στο Τελ Αβίβ όπου είχε πάει για τεστ κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απολύθηκε το μέλος πληρώματος ασθενοφόρου στο Ισραήλ, το οποίο καταγράφηκε από κάμερα να φτύνει πάνω σε εικόνες του Ιησού στο σπίτι ενός χριστιανού στην Γιάφα του Τελ Αβίβ. Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας του Ισραήλ είχαν μεταβεί στη συνοικία της Γιάφας για να διενεργήσουν τεστ κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Ισραηλινός τραυματιοφορέας έβγαλε τον προστατευτικό του εξοπλισμό και στη συνέχεια έφτυσε τις τρεις εικόνες του Ιησού που βρίσκονταν στον κοινόχρηστο διάδρομο πολυκατοικίας στην Γιάφα του Τελ Αβίβ. Όταν κλήθηκε από τους ενοίκους να δώσει εξηγήσεις για την πράξη του, ο τραυματιοφορέας δήλωσε ότι οι εικόνες είναι μια μομφή ειδωλολατρίας, η οποία απαγορεύεται από την εβραϊκή Βίβλο.

Η υπηρεσία Άμεσης Βοήθειας του Ισραήλ καταδίκασε την ενέργεια του εργαζομένου της. “Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι άξιος να εκπροσωπεί την υπηρεσία Magen David Adom και γι’ αυτό και η απομάκρυνσή του ήταν άμεση”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία MDA του Ισραήλ.


Το περιστατικό συνέβη χθες Κυριακή. Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας είχαν μεταβεί σε μια χριστιανική συνοικία της Γιάφας για να κάνουν δειγματοληψία για κορονοϊό. Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Το Ισραήλ σταδιακά βγαίνει από το δεύτερο lockdown, το οποίο επιβλήθηκε τον Σεπτέμβριο καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού είχαν αυξηθεί δραματικά. Οι Ισραηλινοί μπορούν πλέον να κινούνται σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους. Η προσευχή στο Τείχος των Δακρύων επιτρέπεται και πάλι, όμως υπό αυστηρά μέτρα προστασίας. Τα μεγαλύτερα προβλήματα είχαν καταγραφεί στις κοινότητες των υπερορθόδοξων εβραίων Χαρέντι, όπου σε πολλές περιπτώσεις τα περιοριστικά μέτρα δεν τηρούνταν.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι υπέγραψε σύμβαση με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer για την αγορά εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού, τα οποία θα μπορούσε να παραλάβει από τις αρχές του 2021.Το εμβόλιο πρέπει ακόμη να λάβει όλες τις υγειονομικές εξουσιοδοτήσεις των αμερικανικών και ισραηλινών αρχών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα