ΑΘΗΝΑ
03:08
|
27.04.2024
Τέσσερις θάνατοι γιατρών σε μια εβδομάδα – Εργάζονται χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό και απειλούν με απεργία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ένωση Γιατρών της Κένυας κατηγορεί την κυβέρνηση για εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας εν μέσω της πανδημίας. Καταγγέλλουν ότι εργάζονται χωρίς τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό και ότι μέσα σε μία εβδομάδα τέσσερις συνάδελφοί τους έχασαν τη ζωή τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο BBC οι τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί πέθαναν σε διάστημα 24 ωρών, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές εάν είχαν έρθει σε επαφή με ασθενείς της νόσου Covid-19.

Η Ένωση Γιατρών της Κένυας, η οποία προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις αν δεν αλλάξει η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, ζητεί να εξοπλιστεί όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας με εξοπλισμό ατομικής προστασίας (PPE).

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Κένυα καταγράφηκε τον περασμένο Μάρτιο. Μέχρι στιγμής 1.239 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές που συνδέονται με τη νόσο Covid-19. Σύμφωνα με την Ένωση Γιατρών της Κένυας έως και 30 εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία – ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – έχουν πεθάνει από κορονοϊό. Η Ντορίν Λουγκαλίκι, ήταν η πρώτη γιατρός που πέθανε στην Κένυα από τη νόσο Covid-19, τον περασμένο Ιούλιο.


“Τα μέλη μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από δύσκολες, εξαντλητικές, επικίνδυνες συνθήκες εργασίας”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών της αφρικανικής χώρας προειδοποιώντας την κυβέρνηση για μια απεργιακή κινητοποίηση τουλάχιστον 21 ημερών. Ο γενικός γραμματέας της ένωσης τόνισε ότι η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των γιατρών. Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στην Κένυα των περίπου 46 εκατομμυρίων υπάρχουν 7.333 εγγεγραμμένοι γιατροί, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες στον χώρο της δημόσιας υγείας. Ο υπουργός Υγείας της Κένυας, Μουταχί Καγκουέ, δήλωσε ότι σήμερα θα πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα και ειδικά στον τομέα της υγείας.




Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα