ΑΘΗΝΑ
04:57
|
27.04.2024
Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένονται εντός της ημέρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ΜέΡΑ 25 και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωση της αντισυνταγματικής απόφασης για την απαγόρευση των συναθροίσεων εν όψει των εορτασμών για το Πολυτεχνείο.

Η αίτηση του ΜέΡΑ 25 υπογράφεται από τον πρόεδρο του κόμματος, τον Γιάνη Βαρουφάκη. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται η θέση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ότι η απόφαση είναι αντισυνταγματική και υπογραμμίζεται ότι “οι λόγοι ακύρωσης της σχετικής κατάπτυστης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας (βασιζόμενοι και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και την σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου του Αμβούργου τον Απρίλιο) και την έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας του περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι”.

Για το αίτημα της ΕλΕΔΑ, ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, Βασίλης Παπαστεργίου, αναφέρει ότι “η γενική και καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων πλήττει τον πυρήνα του δικαιώματος της συνάθροισης”.

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένονται εντός της ημέρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα