ΑΘΗΝΑ
05:43
|
20.09.2024
Ο αμφιλεγόμενος στρατιωτικός αποδίδει στην επιρροή του ισραηλινού λόμπι στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο ισραηλινό λόμπι απέδωσε τις επιθέσεις και άλλες στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό ο ε.α. συνταγματάρχης Ντάγκλας Μαγκρέγκορ, που διορίστηκε την περασμένη βδομάδα με τη θέση του νέου “Ανώτερου Συμβούλου” του προσωρινού υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Κρίστοφερ Μίλερ. Πιθανώς στόχος του αμφιλεγόμενου ε.α. συνταγματάρχη, ενδεχομένως να είναι η “απενοχοποίηση” μεταξύ άλλων των επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει οι τελευταίες κυβερνήσεις των ΗΠΑ σε δεκάδες χώρες στο όνομα της “αμερικανικής εθνικής ασφάλειας”.

Το CNN επανέφερε στο προσκήνιο παλιότερες δηλώσεις του Μακγκρέγκορ σε μία προσπάθεια να υπονομεύσει το νέο διορισμό του στο υπουργείο Άμυνας.

Μεταξύ άλλων το CNN θυμήθηκε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Μαγκρέγκορ πέρσι μιλώντας σε πολιτική εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού στη Φλόριντα, όπου είχε κατηγορήσει το ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ πως ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα το Σεπτέμβρη του 2001, χρηματοδοτεί Αμερικανούς πολιτικούς “γεράκια” ωθώντας την Ουάσιγκτον σε πολέμους για τα ισραηλινά συμφέροντα.

Ο ε.α. συνταγματάρχης που κατά καιρούς έχει αναλάβει και ρόλο πολιτικού σχολιαστή σε τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, προκάλεσε τους συνομιλητές του στο πάνελ να κοιτάξουν σε ποιους Αμερικανούς πολιτικούς “σπρώχνει” χρήματα το εβραϊκό λόμπι στη χώρα.

“Ο κύριος Μπόλτον (σ.σ. πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ) έχει γίνει πολύ, πολύ πλούσιος και αυτό γιατί υποστηρίζει άνευ όρων το ισραηλινό λόμπι” είπε χαρακτηριστικά ο Μαγκρέγκορ χαρακτηρίζοντας τον πρώην αξιωματούχο σαν “τον άνθρωπό τους στον Λευκό Οίκο”.

Παρόμοιες κατηγορίες εξαπέλυσε και κατά του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέ λέγοντας πως έχει φιλοδοξίες να γίνει μία μέρα Πρόεδρος των ΗΠΑ. “‘Εχει τα χέρια του απλωμένα για λεφτά από το ισραηλινό λόμπι, από τους Σαουδάραβες και τους άλλους” τόνισε χαρακτηριστικά ο άνθρωπος που θεωρείται πως διορίστηκε πριν λίγες μέρες από τον πρόεδρο Τραμπ στο υπουργείο Άμυνας για να εξασφαλίσει τη συνέχιση της “αποχώρησης” των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Ο αμφιλεγόμενος Αμερικανός στρατιωτικός έχει κατά καιρούς κάνει μισαλλόδοξες δηλώσεις κατά μεταναστών που φθάνουν παράνομα στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη χαρακτηρίζοντάς τους “εισβολείς” και προτείνοντας ακόμη και τη χρήση φονικής βίας σε βάρος τους.

Το 2012 είχε πει σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today πως το ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ έχει “τεράστια επιρροπή” και ήθελε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν.

Θεωρείται πως διορίστηκε προ ημερών στο Πεντάγωνο από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να εξασφαλίσει την αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία και το Αφγανιστάν καθώς κατά καιρούς έχει υποστηρίξει πως είναι απαραίτητη η απομάκρυνση του αμερικανικού στρατού από τέτοιες χώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα