ΑΘΗΝΑ
20:31
|
24.04.2024
Στόχος να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση πριν από την άφιξη της εποχικής γρίπης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης υιοθετεί η Νότια Κορέα καθώς παρατηρείται ραγδαία αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων νέου κορονοϊού στη χώρα με τον πρωθυπουργό Τσανγκ Σι-Κιουν να προειδοποιεί ότι είναι ανάγκη να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο πριν από την άφιξη της εποχικής γρίπης.

Η  Νότια Κορέα ήταν μία από τις χώρες που αναγνωρίστηκε διεθνώς για την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της νόσου Covid-19 προκρίνοντας ένα πρόγραμμα μαζικών τεστ και ιχνηλάτησης, αυτοαπομόνωσης σε συνδυασμό με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και της υποχρεωτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές της Νοτίου Κορέας παρατηρούν μια νέα έξαρση του ιού καθώς για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες η χώρα καταγράφει περισσότερα από 200 κρούσματα την ημέρα.   

Σύμφωνα με Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA) ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού έχει φτάσει τις 28.999 ενώ ο αριθμός των θυμάτων παραμένει σταθερός στους 497. “Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση, η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας σε σύσκεψη που είχε με αξιωματούχους των υγειονομικών αρχών. “Είναι βέβαιο ότι η σημερινή απόφαση για αυστηροποίηση των μέτρων θα επηρεάσει την καθημερινότητά μας. Ωστόσο, γνωρίζουμε όλοι καλά από την εμπειρία του πρώτου κύματος πως η κρίση θα είναι πολύ μεγαλύτερη μετά εάν δεν λάβουμε μέτρα τώρα”, πρόσθεσε ο Τσανγκ Σι-Κιουν.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι οι σημαντικότερες εστίες μετάδοσης του ιού είναι οι χώροι εργασίας σε γραφεία, οι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις και οι μικρές συναθροίσεις σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Σεούλ.  

Εκτός από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης η κυβέρνηση της Σεούλ προχώρησε σε απαγόρευση όλων των πολιτικών διαδηλώσεων, ενώ οι συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται με ανώτατο όριο τους 100 θεατές.

“Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο ίσως να χρειαστεί να επαναπροσαρμόσουμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παρκ Νέουνγκ-χου. “Η εξάπλωση της covid-19 αποτελεί σοβαρή κρίση”, πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα