ΑΘΗΝΑ
22:23
|
16.04.2024
Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να υπογραφεί Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης και Συμφωνία Συνεργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με κάθε επισημότητα έγινε δεκτή νωρίς απόψε φθάνοντας στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) η πολυμελής ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι υποδέχθηκαν την ελληνική αντιπροσωπεία ο υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ, Δρ. Σουλτάν αλ Τζάμπαρ και άλλοι αξιωματούχοι.

Βασικός στόχος της επίσκεψης θεωρείται επισήμως η ενίσχυση της διμερούς “στρατηγικής εταιρικής σχέση” και η προώθηση “ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή”.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης αναμένεται να υπογραφεί Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης και Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

Ικανοποίηση για τη θερμή υποδοχή και τις στενές διμερείς σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέφρασε απόψε με ανάρτησή του στο Facebook και το Twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί αύριο με τον διάδοχο του θρόνου Σείχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ αλ Νανχγιάν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο του Κέντρου Χεντάγια (Hedaya) που δραστηριοποιείται με στόχο την καταπολέμηση του εξτρτεμισμού, Δρ. Αλί Ρασίντ αλ Νουαίμι.

Θα επισκεφθεί επίσης και το μεγοπρεπές Μεγάλο Τέμενος του Σείχη Ζαγιέντ που είναι το μεγαλύτερο της χώρας.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο νέος Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θάνος Ντόκος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα