ΑΘΗΝΑ
20:32
|
19.04.2024
Συνεχίζεται η απρόκλητη αστυνομική βία απέναντι στους διαδηλωτές για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας επί της Πανεπιστημίου όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα, συμμετέχοντες σε πορεία του ΚΚΕ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητά αυτή τη στιγμή να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες προκειμένου να ξεκινήσουν την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αστυνομικοί έπνιξαν στα δακρυγόνα και τις κρότου – λάμψης τους συγκεντρωμένους που ήθελαν να πραγματοποιήσουν ειρηνική πορεία ενόψει της σημερινής επετείου του Πολυτεχνείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε πολλές προσαγωγές και χρήση δακρυγόνων.

Τα στιγμιότυπα που καταγράφηκαν είναι χαρακτηριστικά της αγριότητας με την οποία έγιναν οι προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο γγ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας που βρισκόταν στο σημείο, απευθύνθηκε σε έντονο ύφος στον υπεύθυνο της αστυνομία καταγγέλοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι βουλευτές του ΚΚΕ δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τους αστυνομικούς.

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσχαθέντες, διαμηνύοντας ότι δεν θα φύγουν οι συγκεντρωμένοι αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Παφίλης δέχθηκε επίσης επίθεση και του έσκισαν το πουκάμισο.

Για αρκετή ώρα υπάρχει διαβούλευση του ΚΚΕ με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί οι οποίοι σύμφωνα με τον γραμματέα του ΚΚΕ είναι τραυματισμένοι.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε επίσης, ότι δεν είχε ξεκινήσει η πορεία όταν έγιναν οι προσαγωγές, ενώ τόνισε ότι τηρούνταν οι αποστάσεις και τα άλλα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Επί τόπου βρίσκεται όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας

Λίγο μετά τις 14:00 η αστυνομία επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους στην Πανεπιστημίου, με Αύρες, ρίψεις νερού και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Το μπλοκ του ΚΚΕ διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία και οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν προς την Ομόνοια. Κάποιοι έφτασαν στο ύψος της πλατείας Καραϊσκάκη στην προσπάθειά τους να συγκεντρωθούν, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις ρίψεις κρότου / λάμψης.

Υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 50 προσαγωγές, με το ανθρωποκυνηγητό να συνεχίζεται στους δρόμους του Μεταξουργείου.

Προσαγωγές άνω των 50 ατόμων στη Σταδίου. Η ΕΛΑΣ δεν τηρεί τα μέτρα υγείας.Posted by Thanasis Kampagiannis on Tuesday, November 17, 2020

Πολίτες πεσμένοι στο έδαφος δεν μπορούν να αναπνεύσουν

Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφουν πολίτες να καταρρέουν από τη ρίψη των χημικών της ΕΛ.ΑΣ και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε.

Συγκέντρωση και πορεία αντιεξουσιαστών στην πλατεία Κοραή

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία μέχρι την πλατεία Ομονοίας πραγματοποίησαν μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α) δηλώνοντας ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου τιμήθηκε χωρίς “τον φόβο των ΜΑΤ” και τις “αύρες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα