ΑΘΗΝΑ
10:06
|
26.04.2024
Ξεκίνησαν οι προσαγωγές - Τα ΜΑΤ έχουν παγιδεύσει τους διαδηλωτές στην Τσιμισκή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πανελλαδική απαγόρευση συναθροίσεων έσπασε και στη  Θεσσαλονίκη. Διαδήλωση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο κέντρο της πόλης από αριστερές οργανώσεις, μέλη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το οδόστρωμα στην οδό Τσιμισκή, λίγο πριν το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών. Όλοι φορούν μάσκες και κρατούν αποστάσεις.

Μπροστά τους έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν κλείσει τον δρόμο για να μην προσεγγίσουν οι διαδηλωτές το αμερικανικό προξενείο. Στο σημείο βρίσκονται επίσης των ομάδων Ζ και ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη γίνει 20 προσαγωγές ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν “παγιδεύσει” τους διαδηλωτές στην Τσιμισκή με αποτέλεσμα να συνωστίζονται εν μέσω πανδημίας. Παράλληλα επιβάλλουν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Νωρίτερα συγκέντρωση μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μέλη του ΚΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thestival.gr κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης φώναξαν συνθήματα, ακούστηκαν συνθήματα από εκπροσώπους ενώ διαδηλωτές πυρπόλησαν και μια αμερικανική σημαία.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα