ΑΘΗΝΑ
20:05
|
23.04.2024

Με βροχή δακρυγόνων,αντλίες νερού, σφαίρες καουτσούκ εκατοντάδες Ταϊλανδοί αστυνομικοί προσπάθησαν σήμερα το απόγευμα έξω από το κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Μπανγκόγκ να απωθήσουν χιλιάδες διαδηλωτές που […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με βροχή δακρυγόνων,αντλίες νερού, σφαίρες καουτσούκ εκατοντάδες Ταϊλανδοί αστυνομικοί προσπάθησαν σήμερα το απόγευμα έξω από το κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Μπανγκόγκ να απωθήσουν χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί διεκδικώντας νέο σύνταγμα, δημοκρατία και περιορισμό των εξουσιών της μοναρχίας στην Ταϊλάνδη.

Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν πως κατά την επίθεση των αστυνομικών με αντλίες νερού και χημικά τραυματίστηκαν πάνω από 40 διαδηλωτές, εκ των οποίων πέντε διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής φέροντας τραύματα από σφαίρες.

Οι διαδηλωτές από την πλευρά τους προσπάθησαν να προστατευτούν από τις αντλίες νερού των αστυνομικών με ομπρέλες θαλάσσης και φουσκωτά πλαστικά παπάκια σε μέγεθος παιδικής πισίνας, τα οποία αποδείχθηκαν αρκετά αποτελεσματικά απέναντι στην πίεση νερού των αστυνομικών υδροβόλων.

Χιλιάδες διαδηλωτές, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας, διαδηλώνουν και πραγματοποιούν τακτικά εδώ και πολλούς μήνες κινητοποιήσεις έξω από το κοινοβούλιο διεκδικώντας περιορισμό των προνομίων της “ιερής αγελάδας” της μοναρχίας που δεκαετίες τώρα καταδυναστεύει το λαό με τη στήριξη της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Ως αργά απόψε το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση επτά νομοσχεδίων για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις μεταξύ των οποίων είναι και εκείνο οπου έχει υποβάλλει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “iLAW” έχει τις υπογραφές 90.000 διαδηλωτών και επιδιώκει πλήθος μεταρρυθμίσεων συμπεριλαμβανομένων των άρθρων του Συντάγματος που αναφέρονται στο θεσμό της μοναρχίας.

Αύριο, Τετάρτη, οπότε αναμένεται η ψηφοφορία επί των νομοσχεδίων για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, προβλέπεται κλιμάκωση των διαδηλώσεων και άλλων κινητοποιήσεων έξω από τη βουλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα