ΑΘΗΝΑ
20:01
|
23.04.2024
Τι απαγορεύτηκε και τι επετράπη σήμερα κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν πρόκειται να επιτραπούν εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ για όλα όσα συνέβησαν σήμερα ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σήμερα δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις. Εξήγησε ότι τόσο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα όσο και στην εκδήλωση του ΚΚΕ με 200 τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ωστόσο, για την πορεία των μελών του ΚΚΕ αργότερα στην Πανεπιστημίου ανέφερε ότι θα διερευνηθούν οι ευθύνες, καθώς υπάρχουν παραβάσεις του ποινικού κώδικα που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Αν και κόπηκαν αρκετά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι η σημερινή ημέρα δεν ήταν μια ημέρα για πρόστιμα, αλλά μια “ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας. Ήταν μια πολιτική εκδήλωση, και η απόφαση πάρθηκε στα όρια της ανοχής στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κατανόησης”. “Ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης. Να σημειωθεί ότι σήμερα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 100 προσαγωγές και μία σύλληψη.

Απογοητευμένος με το ΚΚΕ

Όπως σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, “μη φανταστείτε ότι οι 1.500 (του ΚΚΕ) ήρθαν όλοι μαζί. Νιώθω μεγάλη απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Την ώρα που έχουμε ΜΕΘ 95% καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη για τους λόγους που αυτή γνωρίζει, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο με 1.500 άτομα… Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Δέκα φορές ο αξιωματικός που διαμεσολαβούσε ζητούσε από την ηγεσία να αποχωρήσουν, αλλά αυτό δε θα συνέβαινε ποτέ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ από τη διάλυση. Φανταστείτε 1500 άτομα να περπατάνε εν μέσω πανδημίας μέσα στην πόλη”. 

Για τις καταγγελίες περί κατάχρησης εξουσίας ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθούν. “Όλα θα ερευνηθούν, όχι μονομέρεια κατά της ΕΛΑΣ. Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα, πέρα από την ποινική μεταχείριση όσων τυχόν πάνε στον εισαγγελέα”. 

Τέλος αν και η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων ήταν τετραήμερης διάρκειας ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως “και για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο είναι προφανές δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις όπως πέρυσι, να κάνουμε υπομονή λίγο και θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα και την 25η Μαρτίου και το Πάσχα και όταν τελειώσει η πανδημία θα γιορτάσουμε όπως συνηθίζουμε τόσα χρόνια”.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα