ΑΘΗΝΑ
22:46
|
26.04.2024
Οι Ρεπουμπλικανοί καλύπτουν με τρία εκ. δολάρια το κόστος της διαδικασίας στις κομητείες του Μιλγουόκι και Ντέιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε αίτημα για μερική επανακαταμέτρηση των ψήφων σε δύο κομητείες της πολιτείας του Ουισκόνσιν παρά το γεγονός ότι όλες οι προβλέψεις δίνουν νίκη του Τζο Μπάιντεν με διαφορά 20.000 ψήφων.

Ώρες πριν λήξει η προθεσμία, το επιτελείο του Τραμπ ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων στις κομητείες Μιλγουόκι και Ντέιν επικαλούμενο “σοβαρές παρατυπίες” κατά την εκλογική διαδικασία της 3ης Νοεμβρίου.

Πολιτειακοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι έχουν ήδη λάβει τα τρία εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για το κόστος της επανακαταμέτρησης.

“Η Εκλογική Επιτροπή του Ουισκόνσιν (WEC) έχει λάβει το τραπεζικό έμβασμα των 3 εκατ. δολαρίων από το επιτελείο του Τραμπ. Προσώρας δεν έχουμε λάβει το αίτημα, ωστόσο, η ομάδα του Τραμπ έχουν δηλώσει στο προσωπικό της WEC πως θα υποβληθεί σήμερα”, ανέφερε η Επιτροπή.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Τραμπ αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης έδωσαν “παράνομες” οδηγίες στους ψηφοφόρους, επιτρέποντας “την καταστρατήγηση των νόμων για τις εκλογικές ταυτότητες”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα