ΑΘΗΝΑ
07:25
|
24.04.2024
Η απόφαση για την απομάκρυνσή του ανατράπηκε σήμερα από την Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή (NEC) των Εργατικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, επιστρέφει στο κόμμα μετά τη σύντομη διαγραφή του που επέφερε η δημοσιοποίηση έκθεσης-βόμβα της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για αντισημιτισμό στις τάξεις του κόμματος επί των ημερών του.

Η απόφαση για την απομάκρυνσή του ανατράπηκε σήμερα από την Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή (NEC) των Εργατικών.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της ανεξάρτητης Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταλόγισε τον Οκτώβριο στο κόμμα ευθύνες για πολιτικές παρεμβάσεις στον χειρισμό καταγγελιών περί αντισημιτισμού, για παρενόχληση προσώπων, αλλά και για ότι το κόμμα απέτυχε να εκπαιδεύσει επαρκώς τους ανθρώπους που είχαν αναλάβει να ερευνήσουν τις καταγγελίες αυτές.

Ο 71χρονος Κόρμπιν τέθηκε εκτός κόμματος επειδή αμφισβήτησε ορισμένα από τα συμπεράσματα της Επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης υπερέβαλαν για τον αντισημιτισμό στους κόλπους του κόμματος υπό την ηγεσία του (2015-2020).

“Εάν μετά τον πόνο και την οδύνη που έχει προκληθεί και μετά τα αποδεικτικά στοιχεία της επιτροπής υπάρχουν κάποιοι μέσα στο κόμμα που δεν βλέπουν το πρόβλημα του αντισημιτισμού και θεωρούν ότι όλα αυτά είναι υπερβολές ή μια εσωκομματική επίθεση τότε ειλικρινά αυτοί είναι μέρος του προβλήματος και δεν έχουν καμία θέση μέσα στο κόμμα”, είχε δηλώσει αρχικά, προσπαθώντας να πάρει αποστάσεις από τον Κόρμπιν ο νυν ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.

Από την πλευρά του ο Κόρμπιν επιχείρησε να βάλει χθες (17/11) ένα τέλος στο θέμα εκφράζοντας τις ελπίδες του “ότι το ζήτημα θα επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε το κόμμα να εργαστεί για να ξεριζώσει τον αντισημιτισμό και, ενωμένο, να αντιταχθεί και να νικήσει αυτήν τη βαθιά καταστροφική συντηρητική κυβέρνηση”.

Ο Στάρμερ, ο οποίος είχε κάνει λόγο για “ημέρα ντροπής” για το κόμμα όταν δημοσιοποιήθηκε η έκθεση, αρνήθηκε ότι ήθελε να “εκκαθαρίσει” τους Εργατικούς και να οδηγήσει σε “εμφύλιο” το κόμμα, την ώρα που ο Κόρμπιν, ο οποίος παραμένει βουλευτής, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα