ΑΘΗΝΑ
10:03
|
02.05.2024

«Μεμονωμένα» θεωρούν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, μέσω της πλατφόρμας Webex, μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παρουσιάζονται σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις στο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μεμονωμένα» θεωρούν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, μέσω της πλατφόρμας Webex, μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παρουσιάζονται σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις στο σύνολο περίπου 47.000 τμημάτων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.

Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας θεωρούν ότι τα πάνω από 47.000 σχολεία που είναι συνδεδεμένα αντιστοιχούν σε περίπου 700.000 μαθητές και ότι τα τηλε-μαθήματα διεξάγονται επί του παρόντος με ομαλούς ρυθμούς. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα Webex.

Ωστόσο, από νωρίς υπήρξαν αναρρίθμητες περιπτώσεις με καταγγελίες και παράπονα για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης για τους μικρούς μαθητές Δημοτικών σχολείων.

Σε αρκετές περιπτώσεις, γονείς ανέφεραν ότι η ομαλή σύνδεση με την πλατφόρμα του υπουργείου ήταν ομαλή κυρίως μεταξύ 14.00 και 15.00 αντί των ωρών 2.00 μ.μ. ως 5.00 μ.μ. που έχει ανακοινώσει το υπουργείο ως χρόνο υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης για τα Δημοτικά και μεταξύ 2.00 μμ και 4.20 μμ για τα Νηπιαγωγεία.

«Δωρεάν πρόσβαση» στην πλατφόρμα Webex

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, είχε εκδώσει ανακοίνωση για την «ισότιμη» πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση.

Ισχυρίστηκε ότι οι προσπάθειες ισότιμης πρόσβασης χωρίς αποκλεισμούς συνεχίζονται «αδιάκοπα» και ότι κατόπιν αιτήματος των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Κυριάκου Πιερρακάκη) προς τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ (Cosmote, Vodafone, Wind,Forthnet) εξασφαλίστηκε ότι θα είναι η υφιστάμενη πρόσβαση μέσω τηλεφώνου (call in)  στην πλατφόρμα Webex «θα είναι πλέον και αυτή δωρεάν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα