ΑΘΗΝΑ
02:01
|
30.09.2022
Η αντιδήμαρχος χαρακτήρισε τους διαδηλωτές του ΚΚΕ “κατσαρίδες και τρωκτικά”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτηση της αντιδημάρχου Αθηναίων στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αλεξίας Έβερτ,  ζήτησε το βράδυ της Τετάρτης, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Αφορμή το σχόλιο της κ. Έβερτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ ανήμερα της 47ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η κ. ‘Εβερτ χαρακτήρισε τους διαδηλωτές “τρωκτικά και κατσαρίδες”.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση σχετικά με δημόσια τοποθέτηση της Αλεξίας Έβερτ: “Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός. Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

 Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές. Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών.

 Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής. Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα