ΑΘΗΝΑ
05:35
|
08.05.2024

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε απόψε λίγη ώρα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αφορμή […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε απόψε λίγη ώρα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αφορμή δίνουν τα συνεχιζόμενα κρούσματα της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, όπου τα απαγορευτικά κίνησης δεν δείχνουν να επιφέρουν άμεσο αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου το ένα τρίτο των νέων επιβεβαιωμένων 3.209 κρουσμάτων που καταγράφηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Υψηλός παραμένει παράλληλα και ο αριθμός εκατοντάδων νέων κρουσμάτων σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπως η Δράμα, η Φλώρινα, η Πέλλα γεγονός που προβληματίζει και προσανατολίζει τις αρμόδιες αρχές σε πιθανώς ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Ένα από τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι των κυβερνητικών συσκέψεων είναι η διενέργεια πιο στενών ελέγχων στα χεραία σύνορα της Ελλάδας ή ακόμη και το κλείσιμο των συνόρων καθώς εκφράζονται φόβοι για διασπορά νέων κρουσμάτων κατά τις διασυνοριακές μετακινήσεις εργατών γης.

Όλα τα νεώτερα δεδομένα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και σήμερα σε νέα σύσκεψη που προγραμματίζεται με τη συμμετοχή επιδημιολόγων, μεταξύ των οποίων ο Σωτήρης Τσιόδρας, και του αρμόδιου υπουργού Νίκου Χαρδαλιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα