ΑΘΗΝΑ
06:36
|
20.07.2024
Το κόμμα ξαλεί επίσης τον λαό να βαδίσει στον δρόμο του αγώνα, κόντρα στις απαγορεύσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κ.Ο. του Μ-Λ ΚΚΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλει την πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής που κορυφώθηκε απέναντι στη διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ενόψει της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου, χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε μια υποδειγματική απ’ όλες τις απόψεις πορεία αγωνιστικής μνήμης και τηρώντας απαρέγκλιτα όλους τους προβλεπόμενους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, εργαζόμενοι, φοιτητές και δημοκράτες πολίτες, βρέθηκαν χθες εντελώς αναίτια περικυκλωμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς, ώστε να μην προσεγγίσουν το προξενείο των ΗΠΑ που βρίσκεται στην Τσιμισκή.

Στη συνέχεια επέβαλαν δεκάδες πρόστιμα, προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και οδήγησαν στη ΓΑΘ έξι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων τον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, στέλεχος του ΝΑΡ και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο με την Ανυπακοή στις Γειτονιές Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όπως και τους φοιτητές Ζήση Μπάγιο και Νίκο Ματσούκα, οι οποίοι και οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα.

Παραθέτουμε την καταγγελία:

Καταγγελία της Κ.Ο Θεσσαλονίκης του Μ-Λ ΚΚΕ

Κορυφώθηκε η κρατική τρομοκρατία ανήμερα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Τις προηγούμενες μέρες, ξεδιπλώθηκε η πολιτική της καταστολής με έρευνα για την ποινική δίωξη της προέδρου της ΕΝΙΘ, Δάφνης Κατσίμπα, καθώς και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί καλούσαν στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου, ενώ έγινε και δύο φορές (η μία σήμερα το πρωί) απόπειρα επέμβασης της αστυνομίας στην κατάληψη στις εστίες (οι φοιτητές διεκδικούν μέτρα υγειονομικής προστασίας). Σήμερα 17/11, η πολιτικής της τρομοκρατίας και της καταστολής κορυφώθηκε απέναντι στη διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Με το χώρο του Πολυτεχνείου κατειλημμένο και αποκλεισμένο από δυνάμεις της αστυνομίας, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη γωνία Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή και ακολούθησε διαδήλωση μερικών εκατοντάδων προς το Αμερικανικό Προξενείο, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Λίγα λεπτά μετά, η αστυνομία έκλεισε το δρόμο και στη συνέχεια έκλεισε τους διαδηλωτές από όλες τις μεριές. Για ένα δίωρο, η αστυνομία έσπρωχνε, συλλάμβανε και χτυπούσε κόσμο. Κόπηκαν δεκάδες πρόστιμα, έγιναν προσαγωγές και τελικά και συλλήψεις αγωνιστών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ κινείται και η ποινική τους δίωξη. Τελικά και κάτω από την ανυποχώρητη στάση των διαδηλωτών, έγινε κατορθωτό να αφήσει η αστυνομία τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν. 

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Καλεί το λαό απέναντι στα τρομερά προβλήματα που του δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική, να βαδίσει στον δρόμο του αγώνα, κόντρα στις απαγορεύσεις! Οι απαγορεύσεις έσπασαν και αυτό θα γίνει και την επόμενη περίοδο.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στις 26 Νοέμβρη θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, που τσακίζει το δικαίωμα του λαού στη δημόσια και δωρεάν υγεία.

Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του Μ-Λ ΚΚΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα