ΑΘΗΝΑ
09:46
|
23.04.2024

Τι ήθελε να ρωτήσει χτες την κυβέρνηση Ερντογάν και τον εταίρο της, ακροδεξιό εθνικιστή Ντεβλέτ Μπαχτεσλί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του «Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος» […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τι ήθελε να ρωτήσει χτες την κυβέρνηση Ερντογάν και τον εταίρο της, ακροδεξιό εθνικιστή Ντεβλέτ Μπαχτεσλί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του «Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος» (CHP), Κεμάλ Κιλισντάρογλου, πότε θα σταματήσει να αποφυλακίζει αφεντικά της μαφίας και λαθρεμπόρους ναρκωτικών;

Λίγες ώρες μετά, ένας γνωστός (στην Τουρκία) ακροδεξιός αρχιμαφιόζος τον απείλησε (στην «καλύτερη» περίπτωση) με ξυλοδαρμό επειδή τόλμησε όπως είπε να συγκρίνει τον Μπαχτεσλί με «προδότες».

Οι απειλές ήρθαν από τον Αλαντίν Κακιτζί, καταδικασμένο αρχιμαφιόζο μεταξύ άλλων για υποκίνηση δολοφονίας, που δεν δίστασε να αναρτήσει και σχετική χειρόγραφη επιστολή στο Τουίτερ με αποδέκτη τον Κιλισντάρογλου αναφέροντας:   «Πρόσεχε! Αν εξισώνεις τον Μπαχτσελί με προδότες, τους οποίους υπηρετείς σαν σκύλος, θα κάνεις το μεγαλύτερο λάθος της ζωής σου!».

Ο Κιλισντάρογλου υπέβαλε, μέσω των δικηγόρων του, μήνυση εναντίον του Κακιτζί, με το επιχείρημα πως οι απειλές του μπορεί να προκαλέσουν ένοπλη επίθεση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Κιλισντάρογλου πρόσθεσε: «Σε ένα τόπο όπου δεν υπάρχει κράτος δικαίου, το ίδιο το κράτος μπορεί να μετατραπεί σε κράτος οργανωμένου εγκλήματος».

Ο αρχιμαφιόζος δεν πτοήθηκε. Ανάρτησε δεύτερη επιστολή στο Twitter κλιμακώνοντας τις προσβολές και τις απειλές εναντίον του ηγέτη του CHP.

Υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού Κόμματος με μηνύματά τους στο Τουίτερ έσπευσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Κιλιτσντάρογλου χρησιμοποιώντας το hashtag #MafyaDuzeniniBitirecegiz (Θα δώσουμε τέλος στο καθεστώς της μαφίας).

Πώς αφέθηκε ελεύθερος ο αρχιμαφιόζος

Για την Ιστορία, αξίζει, να αναφερθεί ότι ο Κακιτζί είχε αρχικά καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη το 2006 επειδή έδωσε εντολή για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του.

Το 2018, ο ηγέτης του MHP Μπαχτσέλι επισκέφθηκε τον αρχιμαφιόζο στο κελί του, ζητώντας την αποφυλάκισή του. Τον Απρίλιο, ο Κακιτζί αφέθηκε, ως διά μαγείας, ελεύθερος από φυλακή της Άγκυρας με αμφιλεγόμενη αμνηστία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα