ΑΘΗΝΑ
09:28
|
24.04.2024
Μπορεί και το έκανε παραδίδοντας μαθήματα "ευγνωμοσύνης".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιβεβαίωσε τη φήμη που κυκλοφορούσε εδώ και χρόνια σχετικά με το ότι χάρισε σε 14 στενούς φίλους του από 1 εκατομμύριο δολάρια στον καθένα, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά γιατί προχώρησε σε αυτή την σπάνια γεναιόδωρη χειρονομία.

Ο 59χρονος ηθοποιός, εξήγησε σε συνέντευξή του στο περιοδικό GQ ότι χάρισε αυτά τα χρήματα το 2013, λίγο μετά από την πρεμιέρα του “Gravity”. Είχε μόλις εισπράξει μια αστρονομική επιταγή και συνειδητοποίησε ότι ήθελε να μοιραστεί μέρος της περιουσίας του με τους ανθρώπους που του είχαν σταθεί σε δύσκολες στιγμές της ζωής του.

“Ήμουν εργένης και όλοι μας μεγαλώναμε. Οι περισσότεροι φίλοι μου είναι μεγαλύτεροι από εμένα. Σκέφτηκα λοιπόν, αυτά τα άτομα είναι ό,τι έχω στη ζωή… Κοιμήθηκα στους καναπέδες τους και μου δάνεισαν χρήματα όταν ήμουν άφραγκος. Με βοήθησαν όταν τους χρειάστηκα μέσα στα χρόνια… Σκέφτηκα ότι χωρίς αυτούς δεν έχω τίποτα” εξηγεί, παραδίνοντας μαθήματα ευγνωμοσύνης.

“Έχουμε μια πολύ κοντινή σχέση και απλά σκέφτηκα ότι, αν με χτυπούσε λεωφορείο, θα ήταν όλοι στη διαθήκη μου. Γιατί λοιπόν να περιμένω να με χτυπήσει λεωφορείο;” σκέφτηκε, ορθά, ο σταρ.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και σε μια συνομιλία στα “γαλλικά” που είχε με έναν “πλούσιο μ@@@κα” όπως τον χαρακτηρίζει, ο οποίος τον ρώτησε “γιατί το έκανες αυτό;” ,καθώς δεν μπορούσε να κατανοήσει την πράξη του “δούναι”. Κι εκείνος του απάντησε με το αποστομωτικό: “Γιατί δεν το κάνεις κι εσύ, βρε κόπανε;”.

Πάντως το εγχείρημα είχε και τις δυσκολίες του, καθώς δεν είναι και πίις οφ κέικ να μαζέψεις 14 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Τελικά, ο Τζορτζ ξεπέρασε κι αυτόν τον σκόπελο, συγκέντρωσε τα χρήματα, τα μοίρασε σε 14 πολυτελείς βαλίτσες Tumi και προσκάλεσε τους φίλους του στο σπίτι του χωρίς να τους αποκαλύψει τις προθέσεις του.

“Πώς θα μπορούσα ποτέ να ξεπληρώσω το καλό που μου κάνατε;” τους ρώτησε, και καθώς το ερώτημα ήταν ρητορικό, απάντησε ο ίδιος, ξαναρωτώντας τους: “Τι θα λέγατε για 1 εκατομμύριο δολάρια;”.







Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα