ΑΘΗΝΑ
11:28
|
16.05.2021
Η μητέρα της καταγγέλλει εγκληματική αδράνεια από τη διοίκηση του στρατιωτικού σώματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αμερικανίδα στρατιώτης Μόργκαν Ρόμπινσον που υπηρετούσε στην  Εθνική Φρουρά των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν αυτοκτόνησε έπειτα από σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από συναδέλφους της, σύμφωνα με τη μητέρα της η οποία καταγγέλλει εγκληματική αδράνεια από τη διοίκηση του στρατιωτικού σώματος.

“Αυτός ήταν ο λόγος που έχασε τη ζωή της. Αυτό τη λύγισε” ξέσπασε η Ντέμπι Ρόμπινσον, μητέρα της Μόργκαν μιλώντας στο CBS Evening News.

“Οι άνδρες που τη βίασαν ήθελαν το κορμί της, και τελικά πήραν την ψυχή της” λέει συντετριμμένη η μητέρα.

Σύμφωνα με το CBS, η φρίκη που οδήγησε στην αυτοκτονία της Μόργκαν ξεκίνησε πριν δύο χρόνια όταν ανώτερο στέλεχος της Εθνοφρουράς της επιτέθηκε σεξουαλικά και την παρενόχλησε πολλές φορές το διάστημα που η μονάδα της βρισκόταν στο Κουβέιτ.

Η Μόργκαν ανέφερε τις επιθέσεις, αλλά οι ανώτεροί της “δεν έκαναν τίποτα” για να τιμωρήσουν τον δράστη ούτε για να την προστατέψουν, αποκαλύπτει η μητέρα της.

Στη συνέχεια, η Ρόμπινσον εστάλη στο Αφγανιστάν, όπου φέρεται να έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από πολλούς συναδέλφους της. Αυτή τη φορά ήταν υπερβολικά τρομαγμένη και απογοητευμένη από το σύστημα για να καταγγείλει το περιστατικό.

Τέσσερις μήνες μετά τον βιασμό της, αυτοκτόνησε.

Ο Αμερικανικός Στρατός ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της Μόργκαν και αργότερα παρέδωσε στην μητέρα της την έκθεση, από την οποία είχαν αποκρυφτεί διάφορα σημεία.

Σε παράγραφο που δεν ήταν “μαυρισμένη” αναφερόταν πως “η Λοχίας Ρόμπινσον υπέφερε από σεξουαλικό, σωματικό και ψυχολογικό τραύμα” και ότι οι συνέπειες αυτού του τραύματος συνέβαλαν στον θάνατό της. 

“Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ήταν δυνατόν να κάθονται εκεί και να μου δίνουν αυτό το έγγραφο κοιτώντας με στα μάτια”, λέει η μητέρα της.

Σύμφωνα με τη μητέρα της Μόργκαν, ο στρατός φέρει τεράστιο μέρος της ευθύνης για τον θάνατο της κόρης της, λόγω της αδράνειας και της αδιαφορίας που επέδειξε μετά την πρώτη καταγγελία της.

“Δεν γίνεται να κάνουν έρευνα οι ίδιοι, χρειάζεται μια εξωτερική υπηρεσία που να διερευνά τις σεξουαλικές επιθέσεις μέσα στον Στρατό”, υποστηρίζει.

Οκτώ μήνες μετά τον θάνατο της Μόργκαν, ο αξιωματικός που φέρεται να επιτέθηκε στην Ρόμπινσον στο Κουβέιτ έλαβε μια γραπτή επίπληξη, κάτι που η μητέρα της θεωρεί απόλυτη “κοροϊδία”. 

“Λάτρευε τη δουλειά της. Το έκανε για την πατρίδα της”, λέει για την κόρη της που κατετάγη στον στρατό το 2010, αποκαλύπτοντας ότι και η ίδια βασανίζεται συνεχώς από την σκέψη ότι ίσως θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω για να τη βοηθήσει.

Σύμφωνα με το CBS, ο στρατός ανέφερε σε δήλωσή του ότι διεξήχθη ενδελεχής έρευνα για την καταγγελία της σεξουαλικής επίθεσης και ότι λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα εις βάρος του εμπλεκόμενου αξιωματικού.

Πηγή: nypost.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα