ΑΘΗΝΑ
16:37
|
26.04.2024
Τουλάχιστον τρεις μολύνσεις εντοπίστηκαν στις φυλακές του Μπέλμαρς, σε αυστηρό περιορισμό οι κρατούμενοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι φυλακές του Μπέλμαρς στο Λονδίνο, στις οποίες κρατείται ο Τζούλιαν Ασάνζ, τέθηκαν σε καθεστώς αυστηρού lockdown μετά των εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των κρατουμένων.

Η σύντροφος του Ασάνζ, Στέλα Μόρις, εξέφρασε έντονες ανησυχίες για την υγεία αλλά και τη ζωή του.

Η εκπρόσωπος των Βασιλικής Υπηρεσίας Φυλακών επιβεβαίωσε τον εντοπισμό τριών μολύνσεων στην πρώτη πτέρυγα του Μπέλμαρς και ανακοίνωσε ότι “Επιβάλαμε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια όλων”.

Ο Ασάνζ κρατείται στις φυλακές ύψιστης ασφάλειας του Ανατολικού Λονδίνου από τις 19 Απριλίου 2019, όταν συνελήφθη από τις βρετανικές Αρχές στην πρεσβεία του Ισημερινού.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, όλοι οι κρατούμενοι και το προσωπικό των φυλακών Μπέλμαρς θα υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού. Εν τω μεταξύ, τα ντους των φυλακών σφραγίστηκαν, η άσκηση απαγορεύτηκε και τα γεύματα των κρατουμένων παραδίδονται στα κελιά τους.

“Ανησυχώ πολύ για τον Τζούλιαν”, έγραψε η Μόρις, σύντροφος και μητέρα των δύο παιδιών του Ασάνζ. “Οι γιατροί του έχουν προειδοποιήσει ότι οργανισμός του είναι πολύ αδύναμος και ευπαθής στον ιό”.

“Και δεν είναι μόνο ο Covid”, σημείωσε η Μόρις. “Σ’ αυτό το μέρος κινδυνεύει καθημερινά. Το Μπέλμαρς είναι ένα περιβάλλον στο οποίο οι δολοφονίες και οι αυτοκτονίες είναι συνηθισμένα φαινόμενα. Ο Τζούλιαν είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους εν ζωή υπερασπιστές της Ελευθερίας του Τύπου και της απόδοσης κυβερνητικών ευθυνών. Οι Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου οφείλουν να προστατεύσουν τη ζωή του”.

Ο Ασάνζ έχει εκτίσει εδώ και καιρό την ποινή που προβλεπόταν για την παραβίαση των όρων της αναστολής του το 2012, αλλά οι βρετανικές Αρχές αρνούνται να τον αφήσουν ελεύθερο, παρά τους επιπλέον κινδύνους της πανδημίας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης 32 κρατούμενοι σε φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν πεθάνει από κορονοϊό μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας είναι 1.529. Ο Ασάνζ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας μετά τα οκτώ χρόνια εγκλεισμού του στην πρεσβεία του Ισημερινού και θεωρείται άτομο υψηλού κινδύνου.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα