ΑΘΗΝΑ
19:06
|
19.04.2024

«Η Toυρκία πρέπει να καταλάβει ότι η συμπεριφορά της μεγαλώνει την απόστασή της από την ΕΕ» δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Toυρκία πρέπει να καταλάβει ότι η συμπεριφορά της μεγαλώνει την απόστασή της από την ΕΕ» δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ μετά την ολοκλήρωση του τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών.

Επισήμανε πως «δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, θετικά μηνύματα από την πλευρά της Τουρκίας» επαναλαμβάνοντας τα γνωστά λόγια «συμπάθειας» και «αλληλεγγύης» σε Ελλάδα και Κύπρο που υφίστανται στην πράξη τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Αρκέστηκε επίσης να χαρακτηρίσει την επίσκεψη και το λεγόμενο «πικ-νίκ» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Ταλάτ την περασμένη Κυριακή στα κατεχόμενα Βαρώσια της Αμμοχώστου στην Κύπρο «πολύ αρνητικά γεγονότα».

Προειδοποίησε τέλος πως οι χώρες της ΕΕ «θα» απαιτήσουν από την Άγκυρα  «θεμελιώδη αλλαγή της τακτικής » προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα δώσει «τις κρίσιμες κατευθύνσεις» τον επόμενο μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα