ΑΘΗΝΑ
02:47
|
29.09.2024
Ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, χαρακτήρισε το λοκντάουν "έσχατο μέτρο".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη προγραμματισμένη σημερινή συνέντευξη Τύπου του ευρωπαϊκού γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο περιφερειακός διευθυντής του Οργανισμού, Χανς Κλούγκε, επέμεινε ότι το lockdown πρέπει να αντιμετωπίζεται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ως έσχατο μέτρο, το οποίο στις περισσότερες χώρες μπορεί να αποφευχθεί. Προέτρεψε επίσης, τους πολίτες -ακόμα και των πιο κρύων χωρών- να προσπαθούν να περνούν λίγο χρόνο έξω από τα σπίτια τους, σε πάρκα και ελεύθερους χώρους, μόνοι ή με συγγενικά πρόσωπα, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ο διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης θεωρεί ότι τα λοκντάουν μπορούν να αποφευχθούν αν όλα τα υπόλοιπα μέρα τηρηθούν ευλαβικά. “Επιμένω ότι είναι το τελευταίο μέτρο”, είπε χαρακτηριστικά. Αν η χρήση μάσκας έφτανε το 95%, δεν θα χρειαζόμασταν λοκντάουν στη Ευρώπη”.  

Ο κ. Κλούγκε, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Μέρα των Παιδιών υπογράμμισε στη σημερινή του τοποθετηση ότι τα δημοτικά σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά. “Τα παιδιά δεν είναι πρωτεύοντες μεταδότες του ιού. Το κλείσιμο των σχολείων δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο”, δήλωσε με έμφαση.

Όπως εξήγησε ο κ. Κλούγκε, βασική επιδίωξη του ΠΟΥ είναι να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση στην επαίδευση για όλα τα παιδιά και να κρατηθο΄ύν τα σχολεία ανοιχτά για τουλάχιστον 100 συνεχόμενες μέρες τη φετινή σχολική σεζόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα