ΑΘΗΝΑ
14:52
|
20.04.2024

Αποφυλακίστηκε μετά από δύο χρόνια και πέντε μήνες εγκλεισμού στις φυλακές Χαλκίδας ο Αρτέμης Σώρρας, επικεφαλής των “Ελλήνων Συνέλευσις”. Το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποφυλακίστηκε μετά από δύο χρόνια και πέντε μήνες εγκλεισμού στις φυλακές Χαλκίδας ο Αρτέμης Σώρρας, επικεφαλής των “Ελλήνων Συνέλευσις”. Το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους.

Ο συνήγορός του Βασίλης Χειρδάρης δήλωσε για την αποφυλάκιση του πελάτη του: “Η έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης θα δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο στις 27 Ιανουαρίου 2021 όπου εκτιμώ ότι θα απαλλαγεί πλήρως γιατί η κατηγορία δεν στέκει”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας ισχυριζόταν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει πλήρως το χρέος του ελληνικού κράτους με ομόλογα ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κρίθηκε το 2017 ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, αλλά δεν παρέστη στη δίκη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και να είναι καταζητούμενος για περίπου έναν χρόνο. Συνελήφθη στον Άλιμο τον Ιούνιο του 2018 και τον  Δεκέμβριο του 2019 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή κάθειρξης  6 ετών, χωρίς αναστολή για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα