ΑΘΗΝΑ
10:32
|
17.01.2021
Ακολουθούν τα Γυμνάσια και τα νοσοκομεία ενώ τελευταία καταγράφονται τα εστιατόρια και τα καφέ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σούπερ μάρκετ είναι η “υπ’ αριθμόν 1” εστία μετάδοσης του το κορονοϊού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας (PHE), που διεξήχθη από τις 9 έως τις 15 Νοεμβρίου.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η βρετανική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ιχνηλάτησης των κρουσμάτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS.)

Αναλύοντας τις επαφές και με την ιχνηλάτηση 128.808 Βρετανών που ήταν θετικοί στον νέο κορονοϊό, η υπηρεσία εντόπισε τα σημεία, στα οποία είναι πιθανότερο να μεταδίδεται ο ιός.

Mε βάση τα στοιχεία της έρευνας, στα σούπερ μάρκετ πήγαινε το 18,3% των ερωτηθέντων, στο Γυμνάσιο το 12,7%, στο Δημοτικό το 10,1%, στο νοσοκομείο το 3,6%, στο ξενοδοχείο το 1,5%, στο πανεπιστήμιο το 1,4%, στο γυμναστήριο το 1,1% και, τέλος, στα εστιατόρια ή τα καφέ το 1,0%.

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στη Βρετανία αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, να υποστηρίζει στις αρχές της εβδομάδας ότι είναι “πολύ νωρίς” για να πούμε πότε θα αρθεί το lockdown.

Την ίδια ώρα, σχεδόν τα τρία τέταρτα των παμπ και των εστιατορίων στη Βρετανία αναμένεται ότι θα βάλουν λουκέτο την ερχόμενη χρονιά εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με την “Independent”, που επικαλείται σχετική έρευνα του κλάδου.

Μελέτη που εκπόνησαν οι οργανώσεις British Beer and Pub Association, UK Hospitality και British Institute of Innkeeping, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, το 72% των επιχειρήσεων εκτιμούν “ότι δεν θα είναι βιώσιμες το 2021”.

Στην ανακοίνωσή τους, οι τρεις οργανώσεις καταγγέλλουν “τον καταστροφικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο που έχουν για τον τομέα οι κυβερνητικοί περιορισμοί”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα