ΑΘΗΝΑ
16:43
|
27.04.2024
Τα δρομολόγια προβλέπεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2021 με εισιτήριο 50ευρώ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου θα προκηρυχθεί ο ανοικτός ευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, προκειμένου να ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια το καλοκαίρι του 2021.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης, έχουν προβλεφθεί δαπάνες ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ για τη θαλάσσια σύνδεση των δύο χωρών για το δεύτερο εξάμηνο του 2021, μετά την απόφαση της κυπριακής «Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού» να εγκρίνει κρατική επιχορήγηση για την πραγματοποίηση του δρομολογίου.

Το δρομολόγιο προβλέπεται να πραγματοποιείται μια φορά τη βδομάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Μάιο – Σεπτέμβρη) με εισιτήριο μονής διαδρομής τα 50 ευρώ και τα 80 ευρώ μετ’ επιστροφής. Από τον Οκτώβριο του 2021 ως τον Απρίλιο του 2022 προβλέπεται ένα δρομολόγιο κάθε δύο βδομάδες εξασφαλίζοντας και τότε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την ηπειρωτική Ευρώπη.

Ο Β. Δημητριάδης ανέφερε ακόμη ότι με την προκήρυξη του διαγωνισμού το Υφυπουργείο θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των όρων του διαγωνισμού και του δρομολογίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα