ΑΘΗΝΑ
09:25
|
20.04.2024
Η Περπέτουαλ Γιούκε ήταν περίπου έξι μηνών έγκυος σε δίδυμα όταν εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Περπέτουαλ Γιούκε, σύμβουλος ρευματολογίας στο Νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ, ήταν περίπου έξι μηνών έγκυος σε δίδυμα όταν άρχισε να αισθάνεται τα πρώτα συμπτώματα του κορονοϊού, τον Μάρτιο.

Η κατάστασή της επιδεινώθηκε γρήγορα και έτσι εισήχθη, στο ίδιο νοσοκομείο όπου εργαζόταν, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τοποθετήθηκε σε αναπνευστήρα και μπήκε σε τεχνητό κώμα για έναν περίπου μήνα, προκειμένου να αναρρώσει.

Οι γιατροί αποφάσισαν ότι θα ήταν ασφαλέστερο για αυτήν και τα δίδυμα εάν προχωρούσαν άμεσα σε καισαρική τομή. Όπερ και εγένετο.

Τα μωρά της, ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι γεννήθηκαν στις 26 εβδομάδες της κύησης και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου.

Το κοριτσάκι ζύγιζε μόλις 770 γραμμάρια, ενώ ο αδελφός της 850 γραμμάρια.

Η Περπέτουαλ, που δεν γνώριζε τίποτα για τη γέννα, έμεινε στην Εντατική για ακόμη 16 ημέρες. Όταν συνήλθε, βρισκόταν σε σύγχυση ενώ ήταν πεπεισμένη πως είχε χάσει τα μωρά της.

“Όταν ξύπνησα, ήμουν αποπροσανατολισμένη. Νόμιζα ότι είχα χάσει τα μωρά μου γιατί δεν έβλεπα την κοιλιά μου. Ήμουν πραγματικά ανήσυχη και αποπροσανατολισμένη”, δήλωσε στο Sky News.


“Μερικές φορές τα βλέπω και δακρύζω. Δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρουν. Είναι εκπληκτικό τι μπορεί να προσφέρει η ιατρική” είπε, για τα μωρά της που νοσηλεύτηκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών για 116 μέρες και είναι πλέον υγιέστατα.

.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα