ΑΘΗΝΑ
02:22
|
27.07.2024

Η ΕΕ θα καλέσει τους ηγέτες της Ομάδας των 20 πλουσιότερων χωρών (G20) να ανταποκριθούν, στη διάρκεια τηλε-συνόδου που έχουν προγραμματίσει αυτό το Σαββατοκύριακο, στις […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ΕΕ θα καλέσει τους ηγέτες της Ομάδας των 20 πλουσιότερων χωρών (G20) να ανταποκριθούν, στη διάρκεια τηλε-συνόδου που έχουν προγραμματίσει αυτό το Σαββατοκύριακο, στις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες τους, παρέχοντας 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις Βρυξέλλες πριν από το τέλος του έτους για προγράμματα διανομής εμβολίων καταπολέμησης της πανδημίας.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, παρουσιάζοντας σήμερα τις προτεραιότητες ενόψει της αυριανής και μεθαυριανής συνόδου κορυφής των ηγετών της G20, ξεκαθάρισαν ότι στην πρώτη γραμμή έχουν θέσει την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας μέσω νέων επενδύσεων στην έρευνα και την ανάπτυξη ενός προσιτού μελλοντικού εμβολίου και φαρμάκων.

Ανακοίνωσαν ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου θα χρησιμοποιήσουν τα προγράμματα ACT-Accelerator και COVAX Facility.

Πρόσθεσαν ότι στο πλαίσιο προσπαθειών στήριξης των οικονομιών των χωρών-μελών αλλά και άλλων αναπτυσσόμενων χωρών θα παρατείνουν την αναστολή του χρέους τους έως τα μέσα του 2021 με τη δυνατότητα πρόσθετης παράτασης ενός ακόμη εξαμήνου.

Διαβεβαίωσαν πως θα προωθήσουν στην G20 ανάκαμψη στη βάση μίας «πράσινης»  και ψηφιακής «βιώσιμης» ανάπτυξης στο πλαίσιο της ατζέντας του 2030. Προέβλεψαν ότι η σύνοδος κορυφής του G20 θα δώσει την ευκαιρία στην ΕΕ να επιβεβαιώσει τη θέση της στη διεθνή σκακιέρα στη βάση «κανόνων για ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα