ΑΘΗΝΑ
21:10
|
23.04.2024
Αφησε αιχμές και για πιθανή παρέμβαση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στις εκλογές ξένων χωρών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα “στρατηγεία” δράσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην ανατολική Ευρώπη  αποκάλυψε σήμερα  ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Επικαλούμενος πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του και της Ρωσίας ο πρόεδρος Λουκασένκο υποστήριξε πως οι ΗΠΑ λειτουργούν ένα νέο επιχειρησιακό κέντρο των μυστικών υπηρεσιών έξω από την πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία, και στήνουν άλλο ένα έξω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

«Οι Αμερικανοί μέσω Ίντερνετ ροκάρουν τον πλανήτη όλο» είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος προσθέτοντας ότι στο επιχειρησιακό κέντρο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έξω από τη Βαρσοβία «δεν υπάρχει ούτε ένας Πολωνός…μόνον Αμερικανοί. Ευφυείς, ταλαντούχοι και ικανοί άνθρωποι»

Επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις της εταιρίας γεωργικών μηχανημάτων Gomselmash ο Λουκασένκο άφησε αιχμές και για πιθανή παρέμβαση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στις εκλογές ξένων χωρών δίχως να επεκταθεί περαιτέρω.

Είναι γνωστές άλλωστε οι θέσεις που έχει υποστηρίξει κατά το παρελθόν για «ξένο δάκτυλο» και στη χώρα του με αφορμή τις μαζικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις πολιτών (όχι μόνον υποστηρικτών της δυτικόφιλης αντιπολίτευσης) που ξέσπασαν μετά το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του περασμένου Αυγούστου.

Στις εκλογές αυτές ο Λουκασένκο φέρεται πως νίκησε με ποσοστό 80.10% έναντι 10,12% που ανακοινώθηκε ότι πήρε η αντίπαλός του, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, η οποία εγκατέλειψε την Λευκορωσία καταγγέλλοντας εκλογική νοθεία, εξυπηρετώντας παράλληλα τις σκοπιμότητες ξένων χωρών (Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ κ.α.).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα