ΑΘΗΝΑ
15:56
|
18.04.2024
Πεντακόσιοι αλιείς από διάφορα ψαροχώρια γύρω από το Ντακάρ, έχουν τεθεί σε καραντίνα και τους χορηγείται θεραπεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Αρχές της Σενεγάλης καθώς περισσότεροι από 500 ψαράδες της χώρας έχουν προσβληθεί από μια μυστηριώδη δερματοπάθεια.

Η ασθένεια εκδηλώθηκε στους αλιείς αφού επέστρεψαν από την καθημερινή εργασία τους στη θάλασσα, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Οι αλιείς, που προέρχονται από διάφορα ψαροχώρια γύρω από το Ντακάρ, έχουν τεθεί σε καραντίνα και τους χορηγείται θεραπεία, ανέφερε ο Ουσμάν Γκουεγιέ, διευθυντής της υπηρεσίας υγειονομικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

“Πρόκειται για δερματίτιδα που συνδέεται με μια λοιμώδη νόσο”, εξήγησε, προσθέτοντας ότι “το ελέγχουμε και ελπίζουμε ότι θα βρούμε σύντομα τα αίτια της δερματοπάθειας”.

Στις 17 Νοεμβρίου το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι οι αλιείς είχαν δερματικές αλλοιώσεις στο πρόσωπο, τα άκρα και, σε ορισμένες περιπτώσεις και στα γεννητικά όργανα. Παρουσίαζαν επίσης πονοκέφαλο και ελαφρώς αυξημένη θερμοκρασία.

Το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στις 12 Νοεμβρίου. Επρόκειτο για έναν 20χρονο ψαρά, ο οποίος εμφάνισε φλύκταινες, πρήξιμο στο πρόσωπο, ξηρότητα στα χείλη και ερυθρότητα στα μάτια.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται καθαρά, τα εξανθήματα στα χέρια και τα χείλη των ανδρών.

Ο Γκουεγιέ βεβαίωσε ότι θα σταλεί το πολεμικό ναυτικό για να συλλέξει δείγματα νερού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αναλύσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα