ΑΘΗΝΑ
08:48
|
05.05.2024
Ο δικηγόρος του Τραμπ εκφωνούσε πύρινο λόγο για την εκλογική νοθεία την ώρα που ξέβαφε η βαφή του μαλλιού του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και νυν νομικός εκπρόσωπος και φανατικός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλάνι, έχει καταφέρει να χτίσει μια μακρά παράδοση γκροτέσκων δημόσιων εμφανίσεων και περιστατικών αυτογελοιοποίησης.

Το προτελευταίο του έπος εκτυλίχθηκε στις 7 Νοεμβρίου, τη μέρα που ανακηρύχθηκε νικητής των αμερικανικών εκλογών ο Τζο Μπάιντεν. Ο Τζουλιάνι αμφισβήτησε τη νίκη των Δημοκρατικών σε μια συνέντευξη Τύπου που δόθηκε κάπου στη Φιλαδέλφεια. Το “κάπου”, όπως έδειξαν οι τηλεοπτικές κάμερες, ήταν ένα κτίριο που φιλοξενούσε ένα μεγάλο sex shop κι ένα κρεματόριο.

Χθες, Πέμπτη 19/11, σε μία φρέσκια συνέντευξη Τύπου στην οποία επιχείρησε να αμφισβητήσει την εγκυρότητα του εκλογικού αποτελέσματος, ο Τζουλιάνι χάρισε στους Αμερικανούς μια ακόμα αξιομνημόνευτη στιγμή της πολιτικής τους ιστορίας. Αυτή τη φορά το σκηνικό ήταν μια χαρά (ένα συνεδριακό κέντρο των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσιγκτον), αλλά ο ίδιος δεν τα πήγε καθόλου καλά. Επιχείρησε να παρομοιάσει τις εκλογές με μια σκηνή από την ταινία ‘Το ξαδερφάκι μου ο Βίνι’ (οσκαρική ταινία του 1992), απέτυχε παταγωδώς να μιμηθεί την προφορά του Τζο Πέσι στο φιλμ και -κυρίως- ίδρωσε.

Ο Τζουλιάνι ίδρωσε τόσο πολύ, που το φρεσκοβαμμένο μαλλί του άρχισε να ξεβάφει. Οι δημοσιογράφοι απέναντί -και οι κάμερες και οι τηλεθεατές κλπ- είδαν τη βαφή να κυλάει στο πρόσωπό του, την ώρα που οι άνθρωποι της ομάδας του αναφωνούσαν με τρόμο “το μαλλί του Ρούντι λιώνει πάνω στο πρόσωπό του!”. Εννοείται ότι είχαν αφήσει τα μικρόφωνά τους ανοιχτά, οπότε η ατάκα τους ακούστηκε κανονικά στον αέρα.

Οι κάμερες έκλεισαν μετά από λίγο, αλλά ο Ρούντι Τζουιλιάνι επέμεινε να συνεχίσει τον Φιλιππικό του. Αφού καθάρισε το πρόσωπό του, ξαναστήθηκε στη θέση του και απευθύνθηκε ατάραχος στους δημοσιογράφους, ζητώντας τους “να ξυπνήσετε επιτέλους, να κάνετε τη δουλειά σας σωστά και να ενημερώσετε τον λαό της Αμερικής για αυτά που πρέπει να γνωρίζουν, είτε σας αρέσουν είτε όχι”.

Μετά απ’ όλα αυτά, η Σίντεϊ Πάουελ, η δικηγόρος που τον διαδέχτηκε στο πόντιουμ ακούστηκε σχεδόν φυσιολογική όταν κατηγόρησε τη Βενεζουέλα, την Κούβα “και πιθανώς την Κίνα” για το “κομμουνιστικό χρήμα” που επένδυσαν προκειμένου να επηρεάσουν τις εκλογές.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα