ΑΘΗΝΑ
15:22
|
22.09.2024
Πηγάδι δίχως πάτο θυμίζει, αυτή τη χρονιά, η οικονομική κατάσταση πολλών αεροπορικών εταιριών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πηγάδι δίχως πάτο θυμίζει, αυτή τη χρονιά, η οικονομική κατάσταση πολλών αεροπορικών εταιριών καθώς οι δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας διεθνώς έχουν καθηλώσει χιλιάδες αεροπλάνα και έχουν συρρικνώσει στο ελάχιστο τις αεροπορικές συγκοινωνίες και τα κέρδη των εταιριών του κλάδου.

Ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ, Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ μιλώντας σήμερα στη γαλλική εφημερίδα La Tribune τόνισε πως ο τομέας των αεροπορικών συγκοινωνιών χρειάζεται οπωσδήποτε 70 έως 80 δισεκατομμύρια δολάρια ως πρόσθετη κρατική ενίσχυση για να αποφευχθεί σαρωτικό κύμα χρεοκοπίας τους επόμενους μήνες.

Όπως πρόσθεσε, τα 160 δισ. δολάρια κρατικής ενίσχυσης που έχουν δοθεί ως σήμερα σε δεκάδες αεροπορικές εταιρίες δεν είναι επαρκή…

Αναθεώρησε επίσης το ύψος των καθαρών ζημιών στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών εκτιμώντας ότι ως το τέλος του 2020 θα ανέλθουν σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια από 87 δισεκατομμύρια δολάρια που είναι σήμερα.

Ο Αλεξάντερ ντε Ζουνιάκ εξέφρασε την ελπίδα ότι με την έναρξη των πρώτων εμβολιασμών παγκοσμίως, η κίνηση των επιβατών πολιτικών αεροσκαφών θα αυξηθεί το 2021 στο 60% του επιπέδου που ίσχυε ως πέρσι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα