ΑΘΗΝΑ
06:59
|
28.04.2024
Αρκετοί πύραυλοι έπληξαν κατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετοί πύραυλοι έπληξαν κατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις πολίτες και τραυματίζοντας δεκάδες ακόμη, ανέφεραν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Οι εκρήξεις, κοντά στον διπλωματικό θύλακα, έστειλαν προειδοποιητικές σειρήνες από πρεσβείες και έρχονται δύο ημέρες πριν από μια μεγάλη διάσκεψη δωρητών για το Αφγανιστάν στη Γενεύη.

Ο Ταρίκ Αριάν, ​​εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση και 11 τραυματίστηκαν. Ωστόσο, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας είπε ότι πέντε πτώματα και 21 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από το περιστατικό.

Ο Αριάν υποστήριξε ότι “τρομοκράτες” τοποθέτησαν τους πυραύλους σε ένα μικρό φορτηγό και τους ενεργοποίησαν, προσθέτοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται για να μάθει πώς μπήκε το όχημα μέσα στην πόλη.

Μερικοί κάτοικοι μαγνητοσκόπησαν την επίθεση και δημοσίευσαν το γεγονός σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης Αρκετές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Facebook έδειξαν κατεστραμμένα αυτοκίνητα και μια τρύπα στο πλάι ενός κτιρίου.

Οι Ταλιμπάν, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην επίθεση.

Από τότε που σταμάτησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν, οι επιθέσεις των Ταλιμπάν και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων έχουν αυξηθεί, ειδικά στην πρωτεύουσα που φιλοξενεί περισσότερους από πέντε εκατομμύρια Αφγανούς.

Στις αρχές του μήνα, αρκετοί ένοπλοι με δεσμούς με το ισλαμικό Κράτος (ISIS) εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη της Καμπούλ, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τουλάχιστον 35 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους φοιτητές, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα