ΑΘΗΝΑ
02:18
|
27.04.2024
Η Πορτογαλία θα πάρει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για να μειώσει την εξάπλωση του κορονοϊού πριν τα Χριστούγεννα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πορτογαλία πρόκειται να απαγορεύσει τα εγχώρια ταξίδια και να κλείσει τα σχολεία εντός των επόμενων ημερών και ενόψει δύο εθνικών αργιών, σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάπλωση του κορονοϊού πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα το Σάββατο.

Τα ταξίδια μεταξύ δήμων θα απαγορευτούν από τις 11 μ.μ. στις 27 Νοεμβρίου έως τις 5 π.μ. στις 2 Δεκεμβρίου και ξανά από τις 11 μ.μ. στις 4 έως τις 5 Δεκεμβρίου στις 9 Δεκεμβρίου, για να αποφευχθεί η κυκλοφορία τις ημέρες γύρω από τις εθνικές αργίες της 1ης Δεκεμβρίου και 8ης Δεκεμβρίου.

Τα σχολεία θα κλείσουν τη Δευτέρα πριν από τις δύο αργίες, ενώ οι επιχειρήσεις πρέπει να κλείσουν νωρίς. Οι εργοδότες ενθαρρύνονται να δώσουν στους εργαζόμενους μια μέρα αδείας προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταξιδιωτική δραστηριότητα.

”Εξακολουθούμε να έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό περιπτώσεων που είναι απειλή για την υγεία μας», δήλωσε ο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου. «Πρέπει να επιμείνουμε όχι μόνο να σταματήσουμε αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και να τον αντιστρέψουμε”.

Οι μάσκες, που είναι ήδη υποχρεωτικές σε δημόσιους και κλειστούς εμπορικούς χώρους, είναι πλέον υποχρεωτικές και στο χώρο εργασίας, δήλωσε o Κόστα. Οι έλεγχοι θα αυξηθούν για να διασφαλιστεί ότι όσοι μπορούν μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και το lockdown του Σαββατοκύριακου μετά τις 13:00 σε 191 δήμους από τις 9 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί σε 174 δήμους που παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά μόλυνσης για δύο ακόμη εβδομάδες.

Η Πορτογαλία ανέφερε 62 θανάτους και 6.472 κρούσματα κορονoϊού το Σάββατο, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, αυξάνοντας τις συνολικές λοιμώξεις σε 255.970 περιπτώσεις, με 3.824 θανάτους.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα