ΑΘΗΝΑ
02:50
|
27.05.2024
Οι οργανώσεις εκπροσωπούν περισσότερους από 500 εκατομμύρια Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε επιστολή προς τους ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι (G20) στις 17 Νοεμβρίου, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, η Παγκόσμια Κοινωνία των Μεταρρυθμισμένων Εκκλησιών, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Λουθηρανών και το Συμβούλιο για την Παγκόσμια Αποστολή προέτρεψαν υπέρ της χαλάρωση των πιέσεων στις χώρες που ασφυκτιούν από το χρέος, ιδίως σε μια ώρα που η υφήλιος δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού. Οι οργανώσεις εκπροσωπούν περισσότερους από 500 εκατομμύρια Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.

“Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια συνεχίζουν να απομακρύνονται από τα σωτήρια συστήματα δημόσιας υγείας και κοινωνικής υπηρεσίας, προς πληρωμές χρέους”, αναφέρει η επιστολή. “Η πιο δύσκολη περίοδος πιθανότατα βρίσκεται μπροστά καθώς περισσότερες χώρες αναμένεται να περιπέσουν σε κατάσταση χρεωκοπίας το 2021”.

Ως εκ τούτου συνεχίζει το κείμενο, “απαιτούνται πραγματικές, πιο ανθεκτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους, καθώς και για την επιδείνωση της πείνας, της ανεργίας και της έλλειψης στέγης”.

“Οι κυβερνήσεις σας έχουν τη δύναμη και τους πόρους για να κάνουν μια θετική διαφορά στη ζωή πολλών ανθρώπων και κοινοτήτων… προσευχόμαστε η G20 να επιταχύνει και να πάρει τις τολμηρές και βασικές αποφάσεις που απαιτούνται σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή”, καταλήγει η επιστολή.

Υπενθυμίζεται πως υπό την προεδρία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, η 15η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της G20 πραγματοποιείται στις 21-22 Νοεμβρίου με θέμα, “Συνειδητοποιώντας τις ευκαιρίες του 21ου αιώνα για όλους”.

Πηγές: World Council of Churches

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα